פאי לימון ודבש

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
החומרים לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה חתוכה לקוביות וקרה
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
4 ביצים טרופות קל
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה מומסת
3 כפות חלב
1 כף גרידת קליפת לימון
1/3 כוס מיץ לימון טרי מסונן
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה חתוכה לקוביות וקרה
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
4 ביצים טרופות קל
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה מומסת
3 כפות חלב
1 כף גרידת קליפת לימון
1/3 כוס מיץ לימון טרי מסונן
דרך הכנה
- מכינים את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק מתרכך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון.
- מרדדים לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
- מניחים רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות וממלאים בשעועית יבשה.
- אופים כ-15 דקות בלבד ב175° או עד להזהבה, להסיר את רדיד האלומיניום ולאפות עוד 5 דקות, להוציא ולצנן מעט.
- בזמן אפית הבסיס מערבבים בקערה את הסוכר והקמח, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה, מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- מוסיפים את החמאה, החלב, גרידת קליפת הלימון ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
- יוצקים לקלתית האפויה ומכניסים לאפיה של כ-35-40 דקות או עד להתייצבות המלית.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת לפני חיתוך.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.