שבלולי דבש וקינמון
שבלולי בצק שמרים במלית דבש וקינמון
* תמונה להמחשה By Yumi Kimura, via Wikimedia Commons

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבצק:
1 תפו"א גדול
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
3- 1/2 3 כוסות קמח
למלית:
80 גר' חמאה רכה
6 כפות דבש
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
1-2 כפות מים
לציפוי:
1/4 כוס חלב או מים
1/4 1 כוסות אבקת סוכר
1 כפית קינמון טחון
1/4 כוס דבש
דרך הכנה
- מקלפים את תפו"ח וחותכים לקוביות גדולות, מניחים בסיר קטן עם מים רותחים ומבשלים את תפו"א עד לריכוך, מסננים מהמים לקערה, שומרים מעט ממי הבישול בצד.
- מועכים את תפוחי האדמה למחית, מוסיפים את החמאה, הסוכר והחלב ומועכים למחית חלקה ואחידה, מניחים בצד.
-
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מי תפו"א ו-1 כפית סוכר, מניחים לתפיחה של 5 דקות.
מערבבים את תערובת השמרים לתערובת תפו"א, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח, כוס קמח בכל פעם עד לקבלת בצק רך, מוסיפים מעט קמח לפי הצורך לקבלת בצק רך אך לא דביק, הבצק אינו דומה במרקמו לבצק לחם!. - מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים 5 דקות, ניתן ללוש בקערת מיקסר במהירות בינונית.
-
אוספים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
בזמן תפיחת הבצק מערבבים את חומרי המלית בקערה, מוסיפים אם יש צורך מעט מים עד לקבלת תערובת שניתנת למריחה , מניחים בצד. - מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 6 מ"מ, מורחים על הבצק את המלית ומגלגלים לכרוכית (רולדה) מהצד הצר, חותכים לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ, מניחים את הפרוסות על הצד החתוך בתבנית על נייר אפיה במרחק 3 ס"מ בינהן, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-°180, מורחים מעט ביצה טרופה על השבלולים ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
- מערבבים את חומרי הציפוי בקערה לתערובת נוזלית אחידה ומורחים מעל.
הערות
- ניתן לפזר על המלית אגוזים קצוצים ו/או צימוקים.
- ניתן להניח כל שבלול בשקעים בתבנית מאפינס שקעים גדולים.
- מספר השבלולים בהתאם לעובי חיתוך הפרוסות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.