לחמניות כדורים מתוקות

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
2 כוסות (500 מיל') חלב או מים חמימים*
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
6 כפות סוכר
3 ביצים טרופות
1 קג' קמח (או יותר לפי הצורך)
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים למריחה
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
- מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון מלא.
- מנפים את הקמח לקערה (או קערת מיקסר), מפזרים מעל את הסוכר, יוצרים גומה ויוצקים את השמרים המותפחים לגומה.
- מתחילים לערבב ומוסיפים את החלב, החמאה המומסת והביצים, מתחילים לערבב ומוסיפים את המלח, מערבבים עד לקבלת בצק רך, חלק ואחיד אך לא דביק, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
- מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, ניתן לבצע את כל פעולת הלישה בעזרת המיקסר עם וו הלישה.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים קלות גם את פני הבצק ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כאשר הקערה מכוסה בניילון.
- טופחים מעט על הבצק ומחלקים ל-12 חלקים, מחלקים כל חלק ל-3-6 חלקים*, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים את הכדורים של כל חלק צמודים אחד לשני על נייר אפיה בתבנית תנור במרחק 8 ס"מ בין הלחמניות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-200°.
- מורחים את הלחמניות בתערובת הביצה הטרופה ומכניסים לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה של קרום הלחמניות, לא לאפות יתר על המידה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- ניתן להחליף את השמרים היבשים ב-50 גר' שמרים טריים או שקית "שמרית".
- ניתן להכין לחמניות של 3 או 6 כדורים צמודים.
- ניתן לחלק את כל כמות הבצק ל-2 חלקים, ליצור מכל חלק 8 או יותר כדורים ולהניח אותם צמודים לקבלת חלות גדולות.
- ניתן לפזר מעל הלחמניות לאחר מריחת הביצה פרג או שומשום.
- ניתן להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- רוטב יוגורט לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שייש 2 [אבי מ.] - עוד עוגת שייש נימוחה.
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מעדן תפוזונים [אבי מ.] - מעדן תפוזונים (קומקווט).