מחית תפוח אדמה, שורש סלרי וארטישוק ירושלמי
באדיבות מגדלי הארטישוק בישובי חבל מעון

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
1/2 לימון
1 קג' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
375 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
30 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
מלח ופלפל טחון טרי
1 קג' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
375 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
30 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
מלח ופלפל טחון טרי
דרך הכנה
- משרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת השחרה.
- בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ-10 דקות עד שהן מתרככות מעט.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומבשלים עד התרככות. מסננים.
- מועכים למחית (אין למעוך יתר על המידה), מוסיפים את המרגרינה או החמאה ובוחשים לתערובת אחידה.
- מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם כתוספת או מנה עיקרית.
למתכוני ארטישוק ירושלמי נוספים:
ארטישוק ירושלמי בחמאה ופטרוזיליה
עוף בארטישוק ירושלמי ולימון
תבשיל כבש עם ארטישוק ירושלמי
מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה
קדירת בשר, ירקות שורש וארטישוק ירושלמי
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- לחם קל הכנה ללא לישה [אבי מ.] - לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- ממרח בצל [אבי מ.] - להגשה על טוסטים, פרוסות באגט ג'בטה או בייגל.
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.