מחית תפוח אדמה, שורש סלרי וארטישוק ירושלמי
באדיבות מגדלי הארטישוק בישובי חבל מעון

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
1/2 לימון
1 קג' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
375 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
30 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
מלח ופלפל טחון טרי
1 קג' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
375 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
30 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
מלח ופלפל טחון טרי
דרך הכנה
- משרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת השחרה.
- בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ-10 דקות עד שהן מתרככות מעט.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומבשלים עד התרככות. מסננים.
- מועכים למחית (אין למעוך יתר על המידה), מוסיפים את המרגרינה או החמאה ובוחשים לתערובת אחידה.
- מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם כתוספת או מנה עיקרית.
למתכוני ארטישוק ירושלמי נוספים:
ארטישוק ירושלמי בחמאה ופטרוזיליה
עוף בארטישוק ירושלמי ולימון
תבשיל כבש עם ארטישוק ירושלמי
מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה
קדירת בשר, ירקות שורש וארטישוק ירושלמי
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת