עוגות שוקולד "לבה"
עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה

4 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
250 גר' חמאה רכה
250 גר' שוקולד מובחר קצוץ
4 ביצים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל טובה
אבקת סוכר
דרך הכנה
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבאן מרי (סיר כפול), מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- מקציפים קלות את הביצים, החלמונים, הסוכר ותמצית הוניל לתערובת חלקה, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.
- מנפים מעל את הקמח ומערבבים.
- כעת יש אפשרות לאפות מיד או להעביר את התערובת למקרר ליומיים שלושה ולכסות את הקערה*.
- מחממים את התנור ל-200°, משמנים היטב 4 תבניות אישיות חסינות חום.
- יוצקים את התערובת לתבניות גובה התערובת בתבנית לא יהיה יותר מ-2/3 גובה התבנית.
- מכניסים לאפיה של 10-12 דקות בלבד, מוציאים, מעבירים סכין בעדינות בהיקף התבנית והופכים על צלחת הגשה.
- מגישים עם כדור גלידת וניל/קפה/פיסטוק ו/או בתוספת שמנת מתוקה מוקצפת ומנפים מעט אבקת סוכר מעל או יוצקים רוטב וניל (בהמשך) לצלחת ומניחים את העוגה מעל.
- *להכנה מראש, מוציאים את קערת התערובת מהמקרר, מניחים מספר דקות בטמפרטורת החדר, מניחים את כמות התערובת בכלים אישיים, ניתן להעזר בכף גלידה, מניחים לתערובת להפשיר לחלוטין ומכניסים לאפיה.
- ניתן גם לצקת את התערובת לכלים האישיים ולשמור במקרר עד לאפיה.
לרוטב וניל
300 גר' שוקולד לבן קצוץ
250 גר' שמנת מתוקה
מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד להמסה, מצננים.
הערות
- מספר המנות כגודל התבניות האישיות.
- חשוב לא לאפות יותר מהזמן הנקוב.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוף בציפוי פריך [אבי מ.] - מתכון של ניקי
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- גלילי שקדים מטוגנים [אבי מ.] - יווני
- פיצות חצילים קטנות [אבי מ.] -