סלט ארטישוק ירושלמי וגזר
6 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 1/2 קג ארטישוק ירושלמי
- 1/2 קג גזר
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- 2 כפות שמיר טרי קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות צלפים
דרך הכנה
- קולפים את הארטישוק וחותכים לגולינים(גפרורים).
- מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, מכניסים את הארטישוק למים החמים לטבילה בלבד, מוצאים ומסננים מהמים, מניחים על נייר מגבת לספיגת המים.
- קולפים את הגזר ומגרדים בפומפיה דקה.
- מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מכסים ומניחים לספיגת טעמים לחצי שעה לפני ההגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- עוגת שוקולד צ'יפס פירורים [אבי מ.] -
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -