סלמון ברוטב מלפפונים ויוגורט

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
4 פרוסות סלמון
1/2 1 כוס מים
1/2 כוס יין לבן
1/4 כפית מלח
כמה גרגרי פלפל שלמים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
3/4 כוס יוגורט
2 מלפפונים קלופים
1 כף בצל כתוש או עירית קצוצה דק מאד
1/4 כפית מלח
1/2 כפית שמיר קצוץ דק
1/2 1 כוס מים
1/2 כוס יין לבן
1/4 כפית מלח
כמה גרגרי פלפל שלמים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
3/4 כוס יוגורט
2 מלפפונים קלופים
1 כף בצל כתוש או עירית קצוצה דק מאד
1/4 כפית מלח
1/2 כפית שמיר קצוץ דק
דרך הכנה
- מרתיחים את הנוזלים עם התבלינים במחבת רחבה, מוסיפים את פרוסות הסלמון ומבשלים על להבה נמוכה עד שמוכן, כ-3 דקות מכל צד.
- חוצים את המלפפונים ומגלענים, מגרדים על פומפיה דקה לקערה וסוחטים את הנוזלים, מוסיפים את שאר החומרים, ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר.
- מניחים פרוסת דג בצלחת הגשה, יוצקים כף מהרוטב על הדג.
- ניתן להגיש את המנה קרה או חמה, אם מגישים אותה חמה מחממים את הרוטב לטמפרטורת החדר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.