קרם ברולה
מתכון בסיסי וגיוונים

8 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
3 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
2 רצועות דקות של קליפת לימון, החלק הצהוב
3/4 כוס סוכר
8 חלמונים
סוכר חום בהיר או סוכר לבן
1 כוס חלב
1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
2 רצועות דקות של קליפת לימון, החלק הצהוב
3/4 כוס סוכר
8 חלמונים
סוכר חום בהיר או סוכר לבן
דרך הכנה
- יוצקים לסיר את השמנת והחלב, מוסיפים את הוניל והלימון. מחממים על אש בינונית רק עד שהנוזלים יגיעו לרתיחה, מסירים מיד מהאש, מוציאים את הווניל והלימון ומגרדים מעט גרגרי וניל לחלב.
- טורפים בקערה את הסוכר עם החלמונים עד שנוצרת תערובת חלקה ואחידה, נוטלים מצקת מתערובת השמנת החמה ומוסיפים בבחישה לחלמונים, יוצקים את תערובת החלמונים תוך בחישה מתמדת אל תוך תערובת השמנת החמה.
- מחזירים את הסיר לחימום על אש נמוכה ומבשלים תוך בחישה עוד דקה או שתיים עד להסמכה, נשמרים שלא להגיע לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
- יוצקים את תערובת הקרם אל 8-6 תבניות אישיות קטנות חסינות חום, עורכים אותן על תבנית ויוצקים סביבן מים חמים בגובה מחצית גובה הקעריות.
- אופים בחום נמוך - 160° במשך כ-30-20 דקות, או עד שהקרם מתייצב.
- מוציאים ומצננים, מעבירים למקרר ומאחסנים עד להגשה.
- להגשה - זורים על הקרם כפית סוכר חום בהיר או סוכר לבן כך שיכסה אותו לגמרי. מחממים גריל ומניחים את הקעריות מתחתיו עד שהסוכר הופך לקרמל, את חריכת הסוכר ניתן לבצע במבער גז מיוחד או דיסקית/פלטת חריכה.
לקרם בטעם שקדים:
להוסיף 1/4 כפית תמצית שקדים + 50 גר' מרציפן גולמי מגורד עם החלב, להמיס תוך כדי חימום החלב.
לקרם בטעם קינמון:
להוסיף מקל קינמון שלם לתערובת החלב, להוציא לאחר הרתיחה.
לקרם בטעם קוקוס:
להוסיף 1כוס קוקוס טחון לתערובת החלב בסיר נפרד, לחמם עד לרתיחה, לסנן את החלב ולסחוט את הקוקוס לסיר להוסיף את השמנת ולהמשיך בתהליך.
לקרם בטעם קפה עדין:
להוסיף כף פולי קפה קלויים לתערובת החלב-שמנת, לסנן או 3 כפיות קפה נמס טוב.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- משרה דבש וחרדל לעוף [אבי מ.] -
- מוס סלמון [חנהל'ה] - הגשה יפה למנה טעימה.
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים
- רוטב קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים ומאפים
- לחמניות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- עוגת שזיפים אוסטרית [אבי מ.] -