קרם ברולה
מתכון בסיסי וגיוונים

8 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
3 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
2 רצועות דקות של קליפת לימון, החלק הצהוב
3/4 כוס סוכר
8 חלמונים
סוכר חום בהיר או סוכר לבן
1 כוס חלב
1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
2 רצועות דקות של קליפת לימון, החלק הצהוב
3/4 כוס סוכר
8 חלמונים
סוכר חום בהיר או סוכר לבן
דרך הכנה
- יוצקים לסיר את השמנת והחלב, מוסיפים את הוניל והלימון. מחממים על אש בינונית רק עד שהנוזלים יגיעו לרתיחה, מסירים מיד מהאש, מוציאים את הווניל והלימון ומגרדים מעט גרגרי וניל לחלב.
- טורפים בקערה את הסוכר עם החלמונים עד שנוצרת תערובת חלקה ואחידה, נוטלים מצקת מתערובת השמנת החמה ומוסיפים בבחישה לחלמונים, יוצקים את תערובת החלמונים תוך בחישה מתמדת אל תוך תערובת השמנת החמה.
- מחזירים את הסיר לחימום על אש נמוכה ומבשלים תוך בחישה עוד דקה או שתיים עד להסמכה, נשמרים שלא להגיע לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
- יוצקים את תערובת הקרם אל 8-6 תבניות אישיות קטנות חסינות חום, עורכים אותן על תבנית ויוצקים סביבן מים חמים בגובה מחצית גובה הקעריות.
- אופים בחום נמוך - 160° במשך כ-30-20 דקות, או עד שהקרם מתייצב.
- מוציאים ומצננים, מעבירים למקרר ומאחסנים עד להגשה.
- להגשה - זורים על הקרם כפית סוכר חום בהיר או סוכר לבן כך שיכסה אותו לגמרי. מחממים גריל ומניחים את הקעריות מתחתיו עד שהסוכר הופך לקרמל, את חריכת הסוכר ניתן לבצע במבער גז מיוחד או דיסקית/פלטת חריכה.
לקרם בטעם שקדים:
להוסיף 1/4 כפית תמצית שקדים + 50 גר' מרציפן גולמי מגורד עם החלב, להמיס תוך כדי חימום החלב.
לקרם בטעם קינמון:
להוסיף מקל קינמון שלם לתערובת החלב, להוציא לאחר הרתיחה.
לקרם בטעם קוקוס:
להוסיף 1כוס קוקוס טחון לתערובת החלב בסיר נפרד, לחמם עד לרתיחה, לסנן את החלב ולסחוט את הקוקוס לסיר להוסיף את השמנת ולהמשיך בתהליך.
לקרם בטעם קפה עדין:
להוסיף כף פולי קפה קלויים לתערובת החלב-שמנת, לסנן או 3 כפיות קפה נמס טוב.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- עוגה בחושה קלת הכנה [אבי מ.] - עוגה בחושה לקפה.
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -