מרובעי תפוחי עץ
מרובעי בצק שמנת במלית תפוחי עץ

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבצק:
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
250 גר' גבינת שמנת
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 2 כוסות קמח
למלית:
1/2 1 קג' תפוחי עץ דלישס
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר
2 כפות גרידת קליפת לימון
מעט חלב למריחה
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
250 גר' גבינת שמנת
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 2 כוסות קמח
למלית:
1/2 1 קג' תפוחי עץ דלישס
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר
2 כפות גרידת קליפת לימון
מעט חלב למריחה
דרך הכנה
- מקציפים בקערת מעבד מזון את החמאה, הגבינה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, הבצק רך מאד, מעצבים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעתיים או עד שהבצק מתקשה ונוח לרידוד, רצוי ללילה, אם מקררים לליה מניחים מעט בטמפרטורת החדר לפני הרידוד.
- מחממים תנור ל-175°, משמנים תבנית 22X33, מניחים נייר אפיה על התחתית והדפנות.
- קולפים את התפוחים ומגלענים, פורסים לפרוסות דקות, מזלפים מעל את מיץ הלימון ומערבבים למניעת השחרה, מוסיפים לקערה את הצימוקים, הסוכר וגרידת הלימון.
- על משטח מקומח או בין שתי יריעות ניילון מרדדים 2/3 מכמות הבצק לעלה מלבני בגודל 27X38 ס"מ ומניחים בתבנית על התחתית והדפנות, מרדדים את יתרת הבצק למלבן בעובי 1/3 ס"מ וחותכים רצועות לאורכו ברוחב 1.5 ס"מ.
- משטחים את המלית באופן אחיד על תחתית הבצק, מניחים את רצועות הבצק על המלית בשתי וערב ומורחים אותן במעט חלב, מפזרים מעל מעט סוכר.
- מכניסים לאפיה של 45-40 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.