עוגיות במלית שוקולד אגוזים

36 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
מילוי שוקולד אגוזים:
100 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
1 כף קורנפלור
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק
דרך הכנה
- מכינים את המלית תחילה, ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומקררים לחלוטין.
- להכנת הבצק, מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
- מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הקמח ובוחשים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים בניילון ומאחסנים 3 שעות במקרר.
- מחממים את התנור ל-175°.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, שומרים חלק אחד במקרר בזמן שעובדים על החלק השני.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 3 מ"מ, ניתן לרדד גם בין שתי יריעות ניילון, קורצים 36 עיגולים בעזרת חותכן 5-6 ס"מ, מניחים את העיגולים על נייר אפיה בתבנית תנור. - חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
- מניחים כפית מלית על העוגיות שבתבנית, מורחים מעט אבל לא עד השוליים, מניחים מעל עוגיה ומהדקים מעט לאטימה בעזרת קצה מזלג, ניתן למרוח מעט חלבון טרוף על שולי העוגיה לפני הנחת העוגיה מעל לאטימה טובה יותר.
- אופים כ-14 דקות או עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
- מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.
הערות
- ניתן גם למלא במלית קונפיטורה/תמרים/פרג/חלבה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -