נגיסי עוף ברוטב שום
נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום

4 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» מתאבנים
מרכיבים
750 גר' חזה עוף
קמח
לבלילה:
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
מים
לרוטב שום:
1/4 כוס מים חמים
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס חומץ רגיל
1/2 כוס מים קרים
1/2 כפית מלח
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
1/2 בצל ירוק קצוץ דק
דרך הכנה
- מכינים תחילה את הרוטב, מערבבים את הדבש ו-1/4 כוס המים החמים עד להמסה מוחלטת, מוסיפים את החומץ, השום הכתוש והמים הקרים, מערבבים היטב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומניחים כשעה בטמפרטורת החדר.
- מיבבשים היטב את חזה העוף, חותכים לקוביות בעובי 3 ס"מ, מניחים מעט קמח בקערה מוסיפים את קוביות העוף מערבבים מעט לכיסוי הקוביות, מנערים מעודפים מניחים בצלחת בצד.
- מכינים את הבלילה, מערבבים בקערה את הביצים עם מעט מים, מוסיפים את הקמח בבחישה לקבלת תערובת ללא גושים, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים, מוסיפים מעט מים ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם דייסה סמיכה, מוסיפים מעט מים בכל פעם, מניחים למנוחה של 10 דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, נועצים קיסם בקובית עוף, טובלים בבלילה וומורידים לאט לשמן, מטגנים רק עד להזהבה יפה, מוציאים בכף מסננת על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
- ניתן להכין את הנגיסים מראש ולשמור בתנור ב-100° לפני ההגשה בלווית הרוטב.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה