עוגה שוקולד ברוטב
עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה.

6 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או ארוחה קלה
מרכיבים
125 גר' קמח
קורט מלח
60 גר ' סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות קקאו
120 מיל' חלב
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לרוטב:
180 גר' סוכר חום בהיר
2 כפות קקאו
250 מיל' מים רותחים
דרך הכנה
- משמנים תבנית שטוחה חסינת חום בנפח 1/2 1 ליטר תבנית פיירקס בגודל 25X25 או דומה עגולה.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו והמלח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- בקערה נוספת מערבבים את החלב, החמאה המומסת, הביצה ותמצית הוניל.
- מערבבים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית ומחליקים.
- עד לשלב זה ניתן להכין את העוגה, לכסות בניילון צמיד ושמור במקרר עד 24 שעות.
מחממים את התנור ל-180°. - מפזרים מעל העוגה את הסוכר והקקאו, יוצקים מעל את המים הרותחים ומכניסים לאפיה של 45 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.
- מוציאים ומצננים מעט.
- מגישים עם כף גדולה מנה לצלחת עם הרוטב בתחתית התבנית מניחים כדור גלידת וניל או קצפת ליד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.