כיסונים ממולאים מטוגנים
כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד

24 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
50 גר' מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב קר
למלית תפוחי עץ:
4 תפוחי עץ גולד דלישס קלופים ומגולענים
50 גר' חמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
אבקת סוכר לקישוט
למלית שוקולד:
100 גר' שוקולד מומס
200 גר' מרגרינה רכה
1 חלבון
3/4 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו מנופה
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
50 גר' מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב קר
למלית תפוחי עץ:
4 תפוחי עץ גולד דלישס קלופים ומגולענים
50 גר' חמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
אבקת סוכר לקישוט
למלית שוקולד:
100 גר' שוקולד מומס
200 גר' מרגרינה רכה
1 חלבון
3/4 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו מנופה
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עד לקבלת בצק חלק וגמיש, עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- חותכים את תפוחי העץ לקוביות בגודל 1x1 ס"מ, מחממים את החמאה במחבת ומסיפים את הסוכר והקינמון, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים, מטגנים עד שתופחי העץ מקבלים גוון שחום ומתרככים מעט, מסירים מהאש ומצננים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ או חותכים מלבנים ברוחב 7 ס"מ ובאורך 10 ס"מ, מניחים כף מהמלית במרכז העיגול או המלבן ומקפלים לחצי ליצירת חצי סהר או מלבן מאורך, מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני מזלג ומשטחים קלות.
- להכנת מלית השוקולד, מערבבים את כל חומרי מלית השוקולד מניחים 2 כפיות מתערובת השוקולד במרכז כל עיגול וסוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב את הקצוות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כמה יחידות בכל פעם עד להזהבה יפה משני הצדדים.
- מוציאים לספיגת עודפי שמן על נייר מגבת ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל לקישוט.
- מגישים חם
הערות
- הצורה המלבנית היא בסגנון ה"שוקו פאי".
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סטיק טונה בלימון סויה וג'ינג'ר [אבי מ.] -
- בליני [אבי מ.] - פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- פונדו בשר [אבי מ.] - מנה אירופאית קלאסית.
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- מאפה קישואים [אבי מ.] -