כיסונים ממולאים מטוגנים
כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד

24 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
50 גר' מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב קר
למלית תפוחי עץ:
4 תפוחי עץ גולד דלישס קלופים ומגולענים
50 גר' חמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
אבקת סוכר לקישוט
למלית שוקולד:
100 גר' שוקולד מומס
200 גר' מרגרינה רכה
1 חלבון
3/4 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו מנופה
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
50 גר' מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב קר
למלית תפוחי עץ:
4 תפוחי עץ גולד דלישס קלופים ומגולענים
50 גר' חמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
אבקת סוכר לקישוט
למלית שוקולד:
100 גר' שוקולד מומס
200 גר' מרגרינה רכה
1 חלבון
3/4 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו מנופה
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עד לקבלת בצק חלק וגמיש, עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- חותכים את תפוחי העץ לקוביות בגודל 1x1 ס"מ, מחממים את החמאה במחבת ומסיפים את הסוכר והקינמון, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים, מטגנים עד שתופחי העץ מקבלים גוון שחום ומתרככים מעט, מסירים מהאש ומצננים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ או חותכים מלבנים ברוחב 7 ס"מ ובאורך 10 ס"מ, מניחים כף מהמלית במרכז העיגול או המלבן ומקפלים לחצי ליצירת חצי סהר או מלבן מאורך, מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני מזלג ומשטחים קלות.
- להכנת מלית השוקולד, מערבבים את כל חומרי מלית השוקולד מניחים 2 כפיות מתערובת השוקולד במרכז כל עיגול וסוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב את הקצוות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כמה יחידות בכל פעם עד להזהבה יפה משני הצדדים.
- מוציאים לספיגת עודפי שמן על נייר מגבת ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל לקישוט.
- מגישים חם
הערות
- הצורה המלבנית היא בסגנון ה"שוקו פאי".
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס גבינות [אבי מ.] - מאפינס גבינות קוטג' וצ'אדר.
- סלט כרובית [אבי מ.] -
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- מרק חומוס איטלקי [אבי מ.] -
- רולדות בצק פריך מקמח מלא [אורן בר] - ללא מרגרינה
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מיני עוגות שוקולד [אבי מ.] - עוגות שוקלדיות אישיות כהות ולחות