אצבעות מוצרלה ורטבים
אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה

4 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' גבינת מוצרלה*
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
* ניתן להשמש גם בגבינת עמק או קשקבל
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
* ניתן להשמש גם בגבינת עמק או קשקבל
דרך הכנה
- מוציאים את כדורי המוצרלה מהנוזלים ומייבשים, חותכים את הכדורים לרצועות בעובי 1X1 ס"מ.
- מניחים את הקמח בקערה, מניחים את פירורי הלחם בקערה נוספת, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, את הביצים טורפים בקערה נוספת.
- טובלים את רצועות הגבינה בקמח לציפוי ומנערים את העודפים, טובלים בביצה הטרופה ומייד בתערובת פירורי הלחם, מניחים על צלחת בצד עד לסיום ציפוי כל הרצועות.
- חוזרים על פעולת הטבילה בביצה ובפירורי הלחם שוב, מניחים בצלחת ומעבירים למקפיא לשעתיים.
- מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מטגנים את הרצועות עד להזהבה מכל הצדדים, לא מעבר לכך שכן הגבינה תתחמם ותפרוץ החוצה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
- מגישים חם עם אחד מהרטבים.
רוטב חרדל:
1/2 כוס יוגורט
1/2 כוס מיונז
2 כפות חרדל
2 כפיות חרדל גס
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, לטעום ולתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
רוטב שמנת חמוצה:
1 כוס שמנת חמוצה
4 כפות עירית קצוצה דק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
1/2 כפית טימין יבש
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.
רוטב שמנת חמוצה וצ'ילי מתוק:
1 כוס שמנת חמוצה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.
רוטב אדום:
1/2 כוס קטשופ
1 כף רוטב ווסטרשיר
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות עירית קצוצה
2 טיפות טבסקו
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם.
הערות
- להקפיד לא לטגן יתר על המידה אחרת הגבינה תפרוץ מהמעטפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר