Pesto
תפריט
ג', 11 אוג 2020, 06:28
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגות קרם אישיות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5276   

עוגות קרם אישיות
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לעוגות:
2 ביצים
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
15 גר' חמאה מומסת מצוננת
לסירופ:
1/3 כוס סוכר
2 כפיות ליקר דובדבנים
לקרם:
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
לקישוט:
אבקת סוכר
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-190°, משמנים 12 תבניות שקע טבעתיות - תבניות דונטס* בקוטר 7 ס"מ.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד.
  3. להכנת העוגות - מניחים את הביצים, החלבון והסוכר בקערה,  בעזרת מיקסר יד או במיקסר עומד מקציפים את התערובת 3 דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
  4. מנפים מעל את הקמח ומקפלים לתערובת, מוסיפים את החמאה המומסת ומקפלים לתערובת.
  5. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את השקעים כמעט עד קצה השקע, מכניסים לאפיה של כ-25 דקות או עד להזהבה וקפיציות העוגות, מוציאים ומצננים על רשת.
  6. מחממים את הסוכר והליקר בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
  7. חוצים כל עוגה לרוחבה, בעזרת מברשת מספיגים את החלק החתוך בשני החלקים במעט סירופ.
  8. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצפת על מחצית כל עוגה, מניחים את המחצית השניה מעל.
  9. מזלפים מעט קצפת מעל בחור מפזרים מעט אבקת סוכר.
הערות
  • * תבניות שקע עם בליטה מרכזית ל"חור".
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
נראית יפהפיה , תודה רבה !
שרית-ב
4
בוקר טוב.
אפשר גם בתבניות בלי שקע?
תודה.
3
תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
וודאי שהקצפת יציבה, בתנאי קייץ ישראלי להכניס את מיכלי השמנת למקפיא ל-15 דקות, כלי ההקצפה חייבים להיות...»»
1
אני רואה שהקצפת מאד יציבה.
כמה פעמים נסיתי לעשות קצפת מהשמנת המתוקה אך היא יוצאת לי נוזלית אחרי...»»
עוגות קרם אישיות By , 2005-12-23T03:12:03+02:00 עוגות קרם אישיות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לעוגות:2 ביצים1 חלבון1/3 כוס סוכר3/4 כוס קמח1/2 כפית אבקת אפיה15 גר' חמאה מומסת מצוננתלסירופ:1/3 כוס סוכר2&... Instructions: מחממים את התנור ל-190°, משמנים 12 תבניות שקע טבעתיות - תבניות דונטס* בקוטר 7 ס"מ. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד. להכנת העוגות - מניחים את ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
  • עוגת מוצרט [אבי מ.] - עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
  • רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
  • עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
  • פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
  • פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
  • טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.