מוס לימונצ'לו

4 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/8 כפית מלח
1/4 כוס ליקר לימונצ'לו
250 מיל' שמנת מתוקה
8 אצבעות בישקוטים
פירות טריים לקישוט
מעט ריבת משמשים
דרך הכנה
- מניחים קערה על סיר ובו מים רותחים קלות, משגיחים שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
- יוצקים לקערה את החלמונים, 1/4 כוס סוכר והמלח ומקציפים, מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומשלשת את ניפחה, התערובת צריכה להיות סמיכה במידה כזאת שכאשר מנטפים אותה היא שומרת על הצורה ואינה נמרחת מייד.
- מעבירים את הקערה לכלי ובו מי קרח ומצננים בערבוב קל לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה, מקפלים לתערובת הקציפה המצוננת.
- מורחים את אצבעות הבישקוטים במעט לימנצ'לו ושוברים כל אחת לשניים, יוצקים מעט מוס לתחתית גביע קינוח, מניחים שני חצאי בישקוטים ויוצקים שוב שכבת מוס ועליה שני חצאי בישקוטים ומסיימים בשכבת מוס.
- מצננים את הגביעים מכוסים במקרר לשעה או עד 24 שעות.
- להגשה מניחים פירות טריים חצויים מעל ומורחים אותם במעט ריבת משמשים מומסת בחימום עם מעט ליקר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת