מוס לימונצ'לו
4 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/8 כפית מלח
1/4 כוס ליקר לימונצ'לו
250 מיל' שמנת מתוקה
8 אצבעות בישקוטים
פירות טריים לקישוט
מעט ריבת משמשים
דרך הכנה
- מניחים קערה על סיר ובו מים רותחים קלות, משגיחים שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
- יוצקים לקערה את החלמונים, 1/4 כוס סוכר והמלח ומקציפים, מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומשלשת את ניפחה, התערובת צריכה להיות סמיכה במידה כזאת שכאשר מנטפים אותה היא שומרת על הצורה ואינה נמרחת מייד.
- מעבירים את הקערה לכלי ובו מי קרח ומצננים בערבוב קל לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה, מקפלים לתערובת הקציפה המצוננת.
- מורחים את אצבעות הבישקוטים במעט לימנצ'לו ושוברים כל אחת לשניים, יוצקים מעט מוס לתחתית גביע קינוח, מניחים שני חצאי בישקוטים ויוצקים שוב שכבת מוס ועליה שני חצאי בישקוטים ומסיימים בשכבת מוס.
- מצננים את הגביעים מכוסים במקרר לשעה או עד 24 שעות.
- להגשה מניחים פירות טריים חצויים מעל ומורחים אותם במעט ריבת משמשים מומסת בחימום עם מעט ליקר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- שזיפים ממולאים בבשר [אבי מ.] -
- קרם שניט [yair4430] - קרם Mille-feuilles למילוי
- סלט כרוב סגול חגיגי [אם הנסיכות] - במרינדה 'חמוץ-מתוק'
- עוגה לבנה רכה עם הפתעה [תמילושה] - מושלמת ליד תה או קפה
- תפוח אדמה בשמנת פטריות [חלולה] -
- חזה עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס [tommf] - מנה מדהימה בטעמי תאילנד
- מרק אספרגוס [אבי מ.] -