מוס לימונצ'לו

4 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/8 כפית מלח
1/4 כוס ליקר לימונצ'לו
250 מיל' שמנת מתוקה
8 אצבעות בישקוטים
פירות טריים לקישוט
מעט ריבת משמשים
דרך הכנה
- מניחים קערה על סיר ובו מים רותחים קלות, משגיחים שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
- יוצקים לקערה את החלמונים, 1/4 כוס סוכר והמלח ומקציפים, מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומשלשת את ניפחה, התערובת צריכה להיות סמיכה במידה כזאת שכאשר מנטפים אותה היא שומרת על הצורה ואינה נמרחת מייד.
- מעבירים את הקערה לכלי ובו מי קרח ומצננים בערבוב קל לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה, מקפלים לתערובת הקציפה המצוננת.
- מורחים את אצבעות הבישקוטים במעט לימנצ'לו ושוברים כל אחת לשניים, יוצקים מעט מוס לתחתית גביע קינוח, מניחים שני חצאי בישקוטים ויוצקים שוב שכבת מוס ועליה שני חצאי בישקוטים ומסיימים בשכבת מוס.
- מצננים את הגביעים מכוסים במקרר לשעה או עד 24 שעות.
- להגשה מניחים פירות טריים חצויים מעל ומורחים אותם במעט ריבת משמשים מומסת בחימום עם מעט ליקר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- ריבועי מוקה ואגוזים [אבי מ.] - ללא אפיה
- דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי [מירבעמוס] -
- מאפינס תירס [אבי מ.] -
- בראוניס שוקולד [אבי מ.] -
- מוסקה קפריסאית [tommf] - מוסקת חצילים עם שכבת בשר ושכבת פירה תפוחי אדמה.
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי