עוגות תפוח עץ וג'ינג'ר אישיות
עוגות אישיות בטעם ג'ינג'ר ובציפוי ג'ינג'ר מסוכר

8 מנות
אפיה
דל שומן

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
מרכיבים
2 ביצים
1/2 כוס סירופ תירס או מייפל
1 תפוח עץ גדול, כל סוג.
1 כפית מיץ לימון
1 כף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק מאד
1 כוס קמח תופח
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
1 כוס אבקת סוכר מנופה
1-2 כפות יין לבן או מים חמימים
ג'ינג'ר מסוכר קצוץ גס
8 תבניות סבארין טבעת אישיות*
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים 8 תבניות סבארין טבעת אישיות.
- מנפים את הקמח ואבקת הג'ינג'ר הטחון לקערה, מניחים בצד.
- קולפים את התפוח, מגרדים על מגרדת (פומפיה) דקה לקערה, מטפטפים מעל את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר או בקערה בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים וסירופ התירס עד לקבלת תערובת בהירה, אוורירית ותפוחה, הקצפה של 3 דקות לפחות.
- מוסיפים לתערובת הביצים את התפוח והג'ינג'ר המסוכר הקצוץ ומקפלים לתערובת.
- מוסיפים את הקמח ומקפלים לתערובת.
- מחלקים את התערובת בין התבניות ומכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להזהבה יפה וקפיציות, מוציאים ומצננים בתבניות על רשת 5 דקות, הופכים ומשחררים מהתבניות ומצננים לחלוטין על רשת.
- מחממים את הסוכר והמים בכלי קטן עד להמסה, מוסיפים את הליקר ומצננים, מטפטפים על העוגות מעט מהסירופ.
- מכינים את הציפוי - בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר עם 1 כף יין או מים חמימים, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט נוזל, התערובת צריכה להיות סמיכה.
- יוצקים בעזרת כף את התערובת על העוגות הקרות, מפזרים מעל ג'ינג'ר מסוכר קצוץ.
הערות
- תבניות סבארין טבעת קיימות ממתכת בציפוי טפלון כבודדות, מספר תבניות במגש או בתבנית סיליקון.
- ניתן להכין גם בתבניות שקעים מאפינס קטנות, זמן האפיה משתנה בהתאם.
- ניתן להשתמש בכל ליקר אחר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת היער השחור [אבי מ.] -
- פילה דג סול בציפוי פריך [חנהל'ה] - כמה פשוט ככה נפלא
- קרפלך [אבי מ.] - המאכל האופיני לראש השנה וארוחה מפסקת ביום כיפור.
- פחזניות [אבי מ.] - פחזניות מתוקות במלית קרם.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.