עוגיות סולת בסירופ
מתכון תורכי

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס סולת
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
שקדים מולבנים או אגוזי לוז קלופים לקישוט
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס סולת
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
שקדים מולבנים או אגוזי לוז קלופים לקישוט
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
דרך הכנה
- מכינים את הסירופ - מערבבים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר, מחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 5 דקות, מסירים מהאש.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
- בקערה מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים את הסולת והביצים ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח, מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, הבצק רך מאד, מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של 15 דקות.
- מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור
- קורצים מהבצק 20 כדורים, מגלגלים ומניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ ונועצים שקד בכל עוגיה.
- מכניסים לאפיה של כ-25 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים מהתנור.
- לפני ההוצאה מהתנור מחממים מעט את הסירופ ויוצקים את הסירופ על העוגיות מייד עם ההוצאה מבתנור בעזרת כף, חוזרים על הפועולה עד לספיגת הסירופ בעוגיות, מניחים עוד 15 דקות לספיגת הסירופ.
- מרימים את העוגיות בעדינות בעזרת מרית ומניחים בצלחת הגשה.
- לאחר הקירור מכסים בניילון צמיד ומאחסנים במקרר, מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה..
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת פאדג' שוקולד ודבש [אבי מ.] -
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגה גבינה מהירה [איילה 10] - גבינה וסירופ מייפל
- פאי חצילים פלפלים וגבינה [אבי מ.] -
- רוגלאך מבצק שמרים קר [אבי מ.] - רוגלאך רכים ועשירים.
- טארט תפוחים במלית שקדים [אבי מ.] -
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -