פרפה שוקולד לבן

4 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
250 גר' שוקולד לבן קצוץ
4 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל טובה
4 ביצים גדולות מופרדות
7 כפות סוכר
250 גר' שמנת מתוקה
4 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל טובה
4 ביצים גדולות מופרדות
7 כפות סוכר
250 גר' שמנת מתוקה
דרך הכנה
- ממיסים את השוקולד הלבן והחלב בבן מרי(קערה המונחת מעל סיר ובו מים רותחים קלות, משגיחים שהמים לא יבואו במגע עם הקערה), מערבבים עד להמסה מושלמת, מסירים את הקערה מהסיר ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר לקציפה בהירה, לוקחים 2 כפות שוקולד מומס ומוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש אך לא יבש, מקפלים לתערובת השוקולד.
- מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת השוקולד.
- יוצקים את התערובת לקערה ומכניסים למקפיא מכוסה ל- 6 שעות לפחות עד להתקשות התערובת, כחצי שעה לפני ההגשה מעבירים את הכלי למקרר.
- להגשה, טובלים כף במים חמים, קורצים בעזרת הכף כמות מהמוס ומניחים בצלחת הגשה על רוטב שוקולד.
לרוטב השוקולד:
ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם 8 כפות שמנת מתוקה ו- 8 כפות חלב עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה, מוסיפים לתערובת החמה 10 גר' חמאה ומערבבים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.