עוגת שוקולד חגיגית
עוגת שוקולד בציפוי שוקולד לבן
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות חלב (3%)
200 גר' חמאה או מרגרינה מומסת ומצוננת
200 גר' שוקולד מריר מומס ומצונן
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
100 גר' שוקולד לבן
1 כף חלב
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות חלב (3%)
200 גר' חמאה או מרגרינה מומסת ומצוננת
200 גר' שוקולד מריר מומס ומצונן
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
100 גר' שוקולד לבן
1 כף חלב
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 26 מעוטרת חלולה או תבנית אמריקאית גבוהה או תבנית קוגלהוף גדולה(ראו סוגי תבניות).
- מנפים לקערה גדולה או קערת המיקסר את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח.
- מוסיפים את החלב, החמאה המומסת והשוקולד המצונן ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, מעלים למהירות בינונית ומערבבים עוד 2 דקות.
- טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת עם תמצית הוניל ומערבבים במהירות בינונית עוד 2 דקות.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים ומצננים 3 דקות בתבנית (לתבניות סיליקון לצנן לחלוטין בתבנית), הופכים על רשת צינון ומצננים לחלוטין.
- לציפוי - ממיסים את השוקולד הלבן וכף החלב בזהירות במיקרוגל או בכלי כפול על מים חמים, יוצקים בעדינות על העוגה הקרה.
הערות
- לשים לב, הכמות גדולה ודרושה תבנית גדולה לאפית עוגה זאת!, בכל המרה לתבניות אחרות יש לצקת רק עד ל-3/4 גובה התבנית.
- אין חובה לצפות בציפוי שוקולד לבן, ניתן לזרות על העוגה אבקת סוכר או להכין ציפוי סוכר מאבקת סוכר.
- ניתן להמיר את החמאה ב-1 כוס שמן.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -