פוקצ'ה עם ביגה
ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך
* תמונה להמחשה: By Marco Varisco , via Wikimedia Commons

4 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
לביגה:
- 2/3 כוס מים
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- קורט סוכר
- 1 כוס קמח (רצוי שטיבל 2)
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כוס מים חמימים
- 1/2 2 כוסות קמח (רצוי שטיבל 2)
- 2 כפיות מלח
- 3 כפות שמן זית
- מלח גס לציפוי
- צמחי תבלין לציפוי
דרך הכנה
- מכינים את הביגה - בקערה גדולה ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת דומית דייסה, מכסים את הקערה ומניחים בטמפרטורת החדר ל-12 שעות לפחות.
- ממיסים את השמרים במים, מניחים לתסיסה של 5 דקות, מוסיפים לתערובת הביגה ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח והשמן, מערבבים ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב בעזרת כף עץ כ-5 דקות עד לקבלת בצק דביק שנפרד מדפנות הקערה.
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק משלש את נפחו.
- משמנים ומקמחים תבנית תנור או מרפדים בנייר אפיה מקומח, הופכים את הבצק על התבנית (הבצק רך ודביק), מפזרים עליו מעט שמן זית, משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות לעובי 3 ס"מ, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח בתנור קר ללא כיסוי.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, מזלפים מעט שמן זית על הבצק, בעזרת האצבעות יוצרים גומות, אם רוצים מכניסים צמחי תבלין טריים(רוזמרין, בזיליקום וכו') לגומות, מפזרים מעט מלח ים או מלח גס אחר מעל.
- מכניסים לאפיה עד להשחמה יפה וכאשר בהקשה על הפוקצ'ה נשמע צליל חלול, מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


8
6
ציון 10
4
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- כדורי שוקולד חלב [אבי מ.] -
- עוגיות לוטוס Lotus [אבי מ.] - עוגיות פריכות בטעם קרמל בטעם עוגיות חברת Lutus
- עוגיות סדוקות קקאו [אבי מ.] - עוגיות רכות
- לחמניות מקמח מלא [סביון] - 2 גירסאות
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- סלט חצילים חריף [אבי מ.] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -