פוקצ'ה עם ביגה
ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך
* תמונה להמחשה: By Marco Varisco , via Wikimedia Commons

4 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
לביגה:
- 2/3 כוס מים
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- קורט סוכר
- 1 כוס קמח (רצוי שטיבל 2)
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כוס מים חמימים
- 1/2 2 כוסות קמח (רצוי שטיבל 2)
- 2 כפיות מלח
- 3 כפות שמן זית
- מלח גס לציפוי
- צמחי תבלין לציפוי
דרך הכנה
- מכינים את הביגה - בקערה גדולה ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת דומית דייסה, מכסים את הקערה ומניחים בטמפרטורת החדר ל-12 שעות לפחות.
- ממיסים את השמרים במים, מניחים לתסיסה של 5 דקות, מוסיפים לתערובת הביגה ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח והשמן, מערבבים ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב בעזרת כף עץ כ-5 דקות עד לקבלת בצק דביק שנפרד מדפנות הקערה.
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק משלש את נפחו.
- משמנים ומקמחים תבנית תנור או מרפדים בנייר אפיה מקומח, הופכים את הבצק על התבנית (הבצק רך ודביק), מפזרים עליו מעט שמן זית, משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות לעובי 3 ס"מ, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח בתנור קר ללא כיסוי.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, מזלפים מעט שמן זית על הבצק, בעזרת האצבעות יוצרים גומות, אם רוצים מכניסים צמחי תבלין טריים(רוזמרין, בזיליקום וכו') לגומות, מפזרים מעט מלח ים או מלח גס אחר מעל.
- מכניסים לאפיה עד להשחמה יפה וכאשר בהקשה על הפוקצ'ה נשמע צליל חלול, מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


8
6
ציון 10
4
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- קרם בוואריה [lililev] - פרווה
- עוגת בסקוויט עם גבינה [לבנהa] - עוגה קלה להכנה
- סלט כרוב קליפורני [אבי מ.] -
- פשטידת ברוקולי [עינב סל] -
- לחם זיתים [אורן בר] - מעולה!!!
- מרק סיני חמוץ חריף [אבי מ.] -
- ירקות מוקפצים [אבי מ.] - ירקות מטוגנים בנוסח תאילנדי.