Pesto
תפריט
ד', 12 פבר 2025, 12:52
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פוקצ'ה עם ביגה

ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 16574   

* תמונה להמחשה: By Marco Varisco , via Wikimedia Commons
פוקצ'ה עם ביגה
4 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
לביגה:
  • 2/3 כוס מים
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • קורט סוכר
  • 1 כוס קמח (רצוי שטיבל 2)
לבצק:
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1/2 2 כוסות קמח (רצוי שטיבל 2)
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס לציפוי
  • צמחי תבלין לציפוי
דרך הכנה
  1. מכינים את הביגה - בקערה גדולה ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת דומית דייסה, מכסים את הקערה ומניחים בטמפרטורת החדר ל-12 שעות לפחות.
  2. ממיסים את השמרים במים, מניחים לתסיסה של 5 דקות, מוסיפים לתערובת הביגה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח והשמן, מערבבים ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב בעזרת כף עץ כ-5 דקות עד לקבלת בצק דביק שנפרד מדפנות הקערה.
  4. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק משלש את נפחו.
  5. משמנים ומקמחים תבנית תנור או מרפדים בנייר אפיה מקומח, הופכים את הבצק על התבנית (הבצק רך ודביק), מפזרים עליו מעט שמן זית, משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות לעובי 3 ס"מ, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח בתנור קר ללא כיסוי.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, מזלפים מעט שמן זית על הבצק, בעזרת האצבעות יוצרים גומות, אם רוצים מכניסים צמחי תבלין טריים(רוזמרין, בזיליקום וכו') לגומות, מפזרים מעט מלח ים או מלח גס אחר מעל.
  7. מכניסים לאפיה עד להשחמה יפה וכאשר בהקשה על הפוקצ'ה נשמע צליל חלול, מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
תודה רבה מוקסמת מהיחס האדיב והחביב וממהירות התגובה.
9
ראובן מ. (עורך)
ניתן. אנא קראי את לוח ההמרות.
7
ציון 10
מצוין,יוצא מעולה מומלץ לתבל את הבצק באורגנו + זיתים
6
ציון 10
מעולה מעולה מעולה, הכנתי ליום ההולדת של אמא שלי והייתה הצלחה היסטרית, חשוב להכין לפחות כפול מהמתכון המקורי...»»
5
ראובן מ. (עורך)
אני נוהג להקפיא בצק מוכן ולא חצי אפוי.
4
ציון 10
מתכון מעולה!!!
הלחם יוצא רך שאי אפשר להפסיק לאכול.
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא את הבצק לפני האפיה או חצי אפוי?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - ביגה/סטרטר ובדרך ההכנה כל ההסבר.
2
סליחה על הבורות, מה זה ביגה?
1
ציון 10
אני מכינה הרבה פוקאצ'ות, ממש טעימות,
אבל אין על הפוקאצ'ה הזאת- כמו שאומרים - חבל"ז
הביגה נותנת...»»
פוקצ'ה עם ביגה By , 2006-01-12T21:01:51+02:00 פוקצ'ה עם ביגה ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - לביגה: 2/3 כוס מים 1/2 כפית שמרים יבשים קורט סוכר 1 כוס קמח (רצוי שטיבל 2) לבצק: ... Instructions: מכינים את הביגה - בקערה גדולה ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת דומית דייסה, מכסים את הקערה ומניחים בטמפרטורת החדר ל-12 שעות לפחות. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר