פלאן שוקולד עם קומפוט תפוזים


לקרמל:
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
לפלאן:
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 כוס שמנת
1 ביצה
7 חלמונים
1 כף ליקר טריפל סאק
1 כף ברנדי טוב
1/2 כוס קקאו מנופה
מכינים את הקרמל, מערבבים ומחממים את הסוכר והמים בסיר קטן עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שהסוכר הופך לקרמל בגוון חום בהיר, להזהר שלא לשרוף את הקרמל, מסירים מהאש ויוצקים ל-6 תבניות פלאן.
מכינים את הפלאן, מערבבים בסיר את החלב, השמנת ו 1/4 כוס סוכר תוך כדי חימום על להבה בינונית, מסירים מהאש.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה, החלמונים, 1/4 כוס הסוכר הנותרת, הליקר והברנדי, מוסיפים את הקקאו המנופה ומערבבים היטב שלא יווצרו גושים, מוסיפים את תערובת הביצים לחלב החם בבחישה עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים את התערובת לכלי הפלאן על הקרמל ומניחים בתבנית נוספת מלאה במים חמים עד גובה מחצית גובה כלי הפלאן, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהתערובת מתייצבת והמרכז עדיין רוטט, מוציאים ומצננים 20 דקות, מעבירים את כלי הפלאן למקרר למשך לילה.
להגשה:
מעבירים סכין בהיקף התבניות והופכים על צלחות הגשה, מגישים עם קומפוט תפוזים:
3 תפוזים
1/2 כוס צימוקים
3 כפות מיץ לימון טבעי
מסירים את קליפת התפוזים בעזרת סכין עד לחשיפת בשר התפוז, מבצעים חתכים ומוציאים את הפלחים ללא הקרומים לסיר, סוחטים את שארית התפוזים לתוך הסיר ומוסיפים את הצימוקים ומיץ הלימון, מבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה, ממשיכים לבשל עד צימצום הנוזלים לחצי, מסירים מהאש ומצננים.
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- חלב ממותק מרוכז [אורן בר] - בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- טרטלטים אגוזים [אבי מ.] - טרטלטים מבצק פריך במלית אגוזים מקורמלים בטעם דבש.
- פשטידת תפו"א וגבינות [אבי מ.] -
- רוטב אלף האיים [אבי מ.] - ליציקה על סלטי ירקות, סלטים ירוקים, בשר מעושן קר.
- שבלולי שמרים במילוי שוקולד [אבי מ.] - ספירלות שמרים במלית שוקולד.
- מוסקה של פסח [אבי מ.] - מתכון של רפי אהרונוביץ', מועדון הקצבים של מועצת הבקר.לא המוסקה הרגילה עם שכבות חצילים אבל ניתן בהחלט לגוון לפי ההצעות מטה.