עוגת מוס תות שדה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למוס:
1/2 כוס חלב
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין*
250 גר' תות שדה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 גר')
תותים שלמים לקישוט
*כפיות מדידה, סה"כ 20 גר'
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למוס:
1/2 כוס חלב
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין*
250 גר' תות שדה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 גר')
תותים שלמים לקישוט
*כפיות מדידה, סה"כ 20 גר'
דרך הכנה
- מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית נשלפת.
- שוטפים את התותים ומסירים את העוקצים, מייבשים וחותכים לחצאים, מניחים בצד.
- מערבבים את כל מרכיבי הבסיס לתערובת פירורי אחידה, משטחים על תחתית התבנית ומעט על הדפנות, מהדקים בעזרת גב כף.
- יוצקים את החלב לקערה קטנה ומפזרים את הג'לטין מעל, מניחים ל-5 דקות לספיגת הנוזל ותפיחה, מחממים במיקרוגל או בכלי כפול עד להמסה מושלמת.
- מעבירים את התותים, 1/2 כוס אבקת הסוכר, והג'לטין המומס לקערת מעבד מזון ומפעילים במספר פולסים לקבלת מחית, לא לעבד יתר על המידה, רצוי שישארו פיסות תות בתערובת.
- מצננים את התערובת עד לסמיכות פודינג.
- מקציפים את השמנת עם יתרת אבקת הסוכר לקצפת יציבה, נוטלים 5 כפות מהקצפת ומערבבים היטב עם תערובת הפרי להשוואת מרקם, מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת לתערובת הפרי לתערובת אחידה.
- מניחים שקף או נייר אפיה בהיקף הפנימי של התבנית.
- יוצקים את המוס לתבנית ומחליקים, מאחסנים במקרר ל-8 שעות לפחות עד להתייצבות.
- מסמנים פרוסות על העוגה ומניחים תות שדה על כל פרוסה, מורחים את התות במעט סירופ תירס או ריבת משמשים מומסת ומצוננת.
הערות
- לגירסת פרווה - להחליף את החלב במים ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
- לשימוש בעלי גלטין - להחליף את האבקה ב- 4 עלים, להשרות במים לריכוך, לסחוט מהמים, להוסיף לחלב לחמם ולהמיס.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -