לחמניות צימוקים מתוקות

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
30 גר' שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1 חלמון טרוף
2 כפיות מלח
5 כוסות קמח
2/3 כוס חלב חמים
1/2 כוס צימוקים
1 חלמון מהול בכף מים למריחה
שומשום או פרג לקישוט
דרך הכנה
- ממיסים בכוס את כפית הסוכר במים החמימים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים ומניחים לתסיסה עד לקבלת קצף בגובה הכוס.
- בקערה מקציפים בעזרת כף עץ (במיקסר בעזרת וו הגיטרה) את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים את הביצים והחלמון ומקציפים.
- מוסיפים 2 כוסות קמח לסירוגין עם החלב (במיקסר להחליף לוו הלישה), מוסיפים את השמרים המותססים ואת יתרת הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הצימוקים ולשים בעזרת המיקסר או בלישה ידנית עוד 5 דקות, הבצק צריך להיות רך, יציב ולא דביק, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח בלבד.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- תופחים על הבצק להחזרה לנפח המקורי, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה אובלי, מגלגלים לגלילה, קולעים כל גלילה ללחמניה.
- מניחים את הלחמניות על נייר אפיה בתבנית תנור, מורחים במעט חלמון ומפזרים מעל שומשום או פרג.
- מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180°, מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון.
ניתן להחליף את החמאה בשמן, יש צורך בשינוי סדר הוספה ועירבוב החומרים, מוסיפים את השמרים המותססים לקמח, מוסיפים את החלב והסוכר ומערבבים, מוסיפים את הביצים, השמן והמלח וממשיכים ללוש, מוסיפים את הצימוקים בסוף.
הערות
- ניתן לחלק את הבצק ל-3-6 חלקים או יותר להכנת 1-2 חלות בכל צורת עיצוב.
- ניתן להוסיף לבצק מעט תמצית וניל וקורט אגוז מוסקט.
- לחלה פרווה להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה (מחמאה).
- לקבלת חלה עשירה ורכה יותר ניתן להוסיף לבצק 2-3 כפות אבקת חלב אמיתי, לא תחליף חלב ולא מלבין קפה, להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה או במעדניות.
- ניתן להתאים את המתיקות, להפחית או להוסיף מעט סוכר.
- להקפיד על תפיחה מלאה לפני אפיה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -