Pesto
תפריט
ה', 17 אפר 2025, 17:15
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות צימוקים מתוקות

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9110   

לחמניות צימוקים מתוקות
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1/2 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
30 גר' שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1 חלמון טרוף
2 כפיות מלח
5 כוסות קמח
2/3 כוס חלב חמים
1/2 כוס צימוקים
1 חלמון מהול בכף מים למריחה
שומשום או פרג לקישוט

דרך הכנה
  1. ממיסים בכוס את כפית הסוכר במים החמימים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים ומניחים לתסיסה עד לקבלת קצף בגובה הכוס.
  2. בקערה מקציפים בעזרת כף עץ (במיקסר בעזרת וו הגיטרה) את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים את הביצים והחלמון ומקציפים.
  3. מוסיפים 2 כוסות קמח לסירוגין עם החלב (במיקסר להחליף לוו הלישה), מוסיפים את השמרים המותססים ואת יתרת הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הצימוקים ולשים בעזרת המיקסר או בלישה ידנית עוד 5 דקות, הבצק צריך להיות רך, יציב ולא דביק, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח בלבד.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. תופחים על הבצק להחזרה לנפח המקורי, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה אובלי, מגלגלים לגלילה, קולעים כל גלילה ללחמניה.
  6. מניחים את הלחמניות על נייר אפיה בתבנית תנור, מורחים במעט חלמון ומפזרים מעל שומשום או פרג.
  7. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  8. מחממים את התנור ל-180°, מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה יפה.
  9. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון.

ניתן להחליף את החמאה בשמן, יש צורך בשינוי סדר הוספה ועירבוב החומרים, מוסיפים את השמרים המותססים לקמח, מוסיפים את החלב והסוכר ומערבבים, מוסיפים את הביצים, השמן והמלח וממשיכים ללוש, מוסיפים את הצימוקים בסוף.

הערות
  • ניתן לחלק את הבצק ל-3-6 חלקים או יותר להכנת 1-2 חלות בכל צורת עיצוב.
  • ניתן להוסיף לבצק מעט תמצית וניל וקורט אגוז מוסקט.
  • לחלה פרווה להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה (מחמאה).
  • לקבלת חלה עשירה ורכה יותר ניתן להוסיף לבצק 2-3 כפות אבקת חלב אמיתי, לא תחליף חלב ולא מלבין קפה, להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה או במעדניות.
  • ניתן להתאים את המתיקות, להפחית או להוסיף מעט סוכר.
  • להקפיד על תפיחה מלאה לפני אפיה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
1
האם ניתן להכין את הבצק במכונת לחם ואח"כ לאפות בתנור?
לחמניות צימוקים מתוקות By , 2006-01-21T08:01:15+02:00 לחמניות צימוקים מתוקות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1/2 כוס מים חמימים1 כפית סוכר30 גר' שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים150 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/2 כוס סוכר2 ביצים טרופות1 חלמון טרוף2 כפיות מלח... Instructions: ממיסים בכוס את כפית הסוכר במים החמימים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים ומניחים לתסיסה עד לקבלת קצף בגובה הכוס.בקערה מקציפים בעזרת כף עץ (במיקסר בעזרת וו הגיטרה) את החמאה עם ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר