טארט שקדים

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
5 כפות קונפיטורה טובה לפי הטעם
120 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית שקדים
2 ביצים
חצאי שקדים
2 כפות ריבת משמשים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
5 כפות קונפיטורה טובה לפי הטעם
120 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית שקדים
2 ביצים
חצאי שקדים
2 כפות ריבת משמשים
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, אם הבצק עדיים פירורי מוסיפים מעט מים, אם דביק מוסיפים מעט קמח.
- משטחים 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מניחים על התחתית והדפנות, מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומורחים את הקונפיטורה על התחתית.
- את 1/3 הבצק הנותר מרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים לפסים ברוחב 2 ס"מ, מניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מניחים את החמאה, הסוכר, השקדים הטחונים, הקמח, הביצים ותמצית השקדים בקערה, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על התחתית ומשטחים.
- מניחים מעל את רצועות הבצק הנותרות, מניחים את השקדים החצויים במרווחים בין הרצועות.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
- מערבבים את הריבה עם כפית מים חמים, מורחים על הפאי לאחר הצינון.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סירופ שוקולד פשוט [אפרילה] - להכנה קלה בבית על רגל אחת
- מרק אספרגוס [אבי מ.] -
- כרוב כבוש [אבי מ.] -
- עוף בציפוי פריך [אבי מ.] - מתכון של ניקי
- פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד וקרם ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד נטו ללא קמח.
- תפוח אדמה בשמנת פטריות [חלולה] -