Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 00:14
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה ברוטב אלפרדו

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12124   

פסטה ברוטב אלפרדו
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

500 גר' פסטה - כל סוג
100 גר' חמאה
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור גרוס טרי

דרך הכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה לדרגת אל-דנטה.
  2. בזמן בישול הפסטה ממיסים מחצית מכמות החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לשקיפות בלבד, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים בבחישה עד לצימצום וסמיכות הרוטב.
  3. מוסיפים מחצית מכמות הגבינה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם,  שומרים חם.
  4. מסננים את הפסטה, לא שוטפים במים, מעבירים לקערת הגשה.
  5. יוצקים את הרוטב מהמחבת על הפסטה ומערבבים.
  6. מוסיפים את יתרת החמאה בקוביות קטנות ומערבבים, מוסיפים את יתרת הגבינה ומערבבים לציפוי הפסטה.
  7. מוסיפים את הפטרוזילה ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ומגישים מייד.

 

הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ראובן מ. (עורך)
בוודאי. למעשה כל סועד מיישם מסעיף 5 לפי בחירה.
11
ציון 10
האם ניתן להגיש את הפסטה לחוד מהרוטב על מנת לתת לסועדים מספר רטבים לבחירה לצקת על הפסטה שלהם
10
ראובן מ. (עורך)
אין בעיה לוותר עליו למען הילדים :)
9
האם הרוטב יהיה טעים ללא בצל? אני מעוניינת להתאים את המתכון לילדים. הילדים שלי אינם "חובבי" בצל.
תודה רבה!
8
ראובן מ. (עורך)
...»»
7
רציתי לדעת אם יש לכם מתכון ל"זיטי" כמו של סבארו.... פשוט לא ידעתי איפה לשאול.
6
ציון 10
אני הוספתי פטריות ואגוז מוסקט , ויצא נהדר.
הילדים אכלו הכל יום טוב.
5
ציון 10
לדעתי במקום פטרוזיליה כדאי להוסיף קצת בזיליקום מיובש,זה מוסיף טעם מעולה לרוטב...
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוסיפי כף רסק עגבניות לבצל המטוגן, לבשל עוד 2 דקות בבחישה, להוסיף את השמנת והשאר לפי המתכון.
3
באיזה שלב אני יכולה להוסיף רוטב עגבניות או רסק עגבניות? תודה
2
אני הייתי מוסיפה פטריות :)
פסטה ברוטב אלפרדו By , 2006-01-31T10:01:30+02:00 פסטה ברוטב אלפרדו Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 500 גר' פסטה - כל סוג 100 גר' חמאה 1 בצל קטן קצוץ דק 1 שן שום כתושה 1 מיכל שמנת מתוקה 200 גר' גבינת פרמזן מגורדת 1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק פלפל... Instructions: מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה לדרגת אל-דנטה. בזמן בישול הפסטה ממיסים מחצית מכמות החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לשקיפות בלבד, מוסיפים את השמ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר