ריגו יאנצי
עוגת קרם שוקולד הונגרית

20 מנות
הכנה וקירור
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לשכבות הטורט:
1/3 כוס קמח
2 כפות קקאו טוב
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
6 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
למלית:
קונפיטורה פטל או דובדבנים
2 כפיות אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב או מים
400 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 2 מיכלים שמנת מתוקה או צימחית
3/4 כוס סוכר
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
2 כפות סירופ תירס, מייפל או דבש
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, משמנים ומקמחים.
- מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה, כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מנפים את תערובת הקמח ב-3 פעמים, מקפלים בעדינות עד להבלעת תערובת הקמח בתערובת, נזהרים שלא לשבור את ההקצפה.
- יוצקים את התערובת על התבנית ובעזרת מרית מורחים בעדינות לגובה אחיד.
- אופים כ-15 דקות או עד שעוגה קפיצית למגע, מוציאים ומצננים מעט בתבנית.
- הופכים על מגבת, מסירים את הנייר ומצננים לחלוטין.
- חוצים את העוגה לרוחבה, מניחים מחצית בתבנית 22X33 (או כל תבנית דומה)עם דפנות בגובה 4 ס"מ, מסירים שוליים מיותרים אם יש צורך להתאמה לתבנית.
- מורחים את פרוסת העוגה בתבנית בשכבת קונפיטורה דקה.
- מכינים את הקרם - מפזרים את הג'לטין על החלב בקערה קטנה, מניחים לספיגת הנוזלים למספר דקות, ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול עד להמסה מלאה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב, מצננים ומניחים בצד.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה אך לא קשה מדי, מוסיפים לתערובת השוקולד 4 כפות מלאות קצפת ומערבבים היטב, מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקערת הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית על תחתית הטורט, מחליקים ומניחים את מחצית הטורט הנותרת מעל, מהדקים קלות.
- מכניסים את העוגה להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות.
- להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד עם השמנת, החמאה והסירופ, יוצקים על העוגה ומורחים לציפוי אחיד, מחזירים למקרר.
- חותכים לריבועים 5X6 ס"מ או לפי הטעם.
הערות
- ניתן להכין את העוגה גם בתבנית 24 עגולה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- מרק בצל מדהים! [אושרת ל.] -
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- כבדי עוף בשזיפים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן [אבי מ.] - מוס שוקולד לבן על בסיס עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מריר.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רוטב דבש לימון לסלט [אבי מ.] -