Pesto
תפריט
ג', 25 פבר 2020, 22:58
110439 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חצילים ופלפלים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6824   

סלט חצילים ופלפלים
6 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
3 חצילים בינוניים
2 פלפלים אדומים מתוקים
2 שיני שום קצוצות דק
1 בצל ירוק פרוס
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
2 כפיות שמיר טרי קצוץ
5 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
דרך הכנה
  1. קולים את החצילים, מסירים את הקליפה ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים, קוצצים גס על קרש חיתוך ומניחים בקערה.
  2. קולים את הפלפלים, מניחים בשקית ניילון ל-10 דקות, מוציאים ומסירים את הקליפה, חוצים את הפלפלים ומסלקים את הגרעינים, חותכים לרצועות ומוסיפים לקערה.
  3. מערבבים בקערה קטנה את הכוסברה, השמיר, שמן הזית, השום והחומץ, מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  4. יוצקים את הרוטב על החצילים והפלפלים בקערה, מוסיפים את הבצל הירוק הפרוס ומערבבים בעדינות.
  5. מניחים מכוסה בטמפרטורת החדר ל-20 דקות.
  6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפטרוזילה.
  7. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
סלט קל ומצויין, האורחים טעמו ונהנו
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כמו שכתוב במתכון וזה גם בתמונה - לקצוץ.
5
במתכון כתוב שיש לקצוץ את החצילים אך בתמונה נראה שהחצילים חתוכים לקוביות די גדולות. איך צריך להיות?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פלפלים בדיוק כמו הירוקים הכהים רק אדומים, לא חריפים, לא מאורכים, אפשר גם גמבה שהם פלפלים אדומים מסוג שונה.
3
אני מצטערת, מה זה פלפלים אדומים מתוקים? נראים כמו חריפים אבל הם בעצם מתוקים?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לפלפלים אדומים מתוקים.
1
האם במילה "פלפלים" הכוונה היא לגמבה או לחריפים?
סלט חצילים ופלפלים By , 2006-02-06T01:02:01+02:00 סלט חצילים ופלפלים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 3 חצילים בינוניים2 פלפלים אדומים מתוקים2 שיני שום קצוצות דק1 בצל ירוק פרוס1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה2 כפיות שמיר טרי קצוץ5 כפות שמן זית1 כפית חומץ בלסמי... Instructions: קולים את החצילים, מסירים את הקליפה ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים, קוצצים גס על קרש חיתוך ומניחים בקערה. קולים את הפלפלים, מניחים בשקית ניילון ל-10 דקות, מוציאים ומסירים את ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר