עוגת שוקולד וקרם
עוגת שוקולד בשכבות עם קרם שוקולד
12 מנות
או הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לעוגה:
1/2 כוס חלב
1 כף חומץ
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
5 חלמונים
1/3 כוס קקאו
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
לקרם:
500 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה רכה
4 כפות רום (לא תמצית)
5 חלמונים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, משמנים 2 תבניות 24, מניחים נייר אפיה בתחתית התבניות, משמנים את הנייר ומקמחים את התבניות.
- להכנת העוגה - מחממים רק עד להמסה על להבה נמוכה את החלב, החומץ והחמאה, מסירים מהאש.
- מערבבים בקערה את הקקאו והסוכר, מוסיפים את אבקת הסודה לשתיה ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת החלב והחמאהומערבבים, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מנפים מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים בעדינות לתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבניות ומחליקים.
- אופים כ-30 דקות או שהעוגה קפיצית למגע ובדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות, מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים, הופכים על רשת ומצננים לחלוטין.
- לאחר קירור מלא חוצים כל עוגה לשתי פרוסות.
- להכנת הסירופ - בזמן אפית העוגה מחממים את המים והסוכר בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מבשלים עוד 2 דקות ומסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הליקר, שומרים בצד.
- לקרם שוקולד - ממיסים בסיר קטן את השוקולד המריר והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר, מערבבים ומצננים מעט, טורפים את החלמונים מעט ומוסיפים להם מעט מתערובת השוקולד, מערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לשוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
- מניחים פרוסת עוגה בצלחת הגשה, מורחים/מספיגים מעט סירופ בעזרת מברשת על העוגה, מורחים שכבת קרם דקה על העוגה, מניחים עוד שכבה ומורחים שוב בסירופ ובקרם, כך עד להנחת כל השכבות, מורחים סירופ על השכבה האחרונה ומורחים את העוגה מעל ועל הדפנות ביתרת הקרם.
- מעבירים למקרר ושומרים עד להגשה בטמפרטורת החדר.
הערות
- אם הקרם הופך רך מדי למריחה מחזירים לקרור נוסף במקרר, מעבירים גם העוגה לקרור עד להתקשות הקרם והמשך מריחה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -