קציפת תפוחי עץ
6 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
500 גר' תפוחי עץ
5 כפות מים
80 גר' סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
2 חלבונים
2 כפות סוכר
5 כפות מים
80 גר' סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
2 חלבונים
2 כפות סוכר
דרך הכנה
- מקלפים את תפוחי העץ ומגלענים, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בסיר עם 5 כפות המים והסוכר ומבשלים על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר.
- מכסים וממשיכים לבשל עד להתרככות התפוחים, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ-8 דקות בבחישה מדי פעם עד להתנדפות הנוזלים.
- מעבירים למסננת גסה ומועכים את הרסק לקערה ומצננים.
- מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף יציב ומבריק, מקפלים לתערובת הקרה בעדינות, יוצקים לקעריות קינוח ומפזרים מעט שוקולד מגורד מעל ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- בשר ופטריות מוקפצים [אבי מ.] - נתחי בשר סינטה דקים מוקפצים עם פטריות, מתכון בסגנון סיני.
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- קציצות בשר בטחינה [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- עוגה בחושה עם גבינה וריבה [אבי מ.] - עוגת שמנת חמוצה בחושה, שכבת גבינה וריבה בציפוי שקדים פריך.
- עוגות שוקולד חמות אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות במרקם רך.