סלמון ברוטב וויסקי שמנת

2 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
2 פרוסות סלמון במשקל 175 גר' כ"א
1 כפית חרדל דיג'ון
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית פלפל לבן גרוס
מלח גס
15 גר' חמאה
1 כף וויסקי
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות עירית קצוצה
1 כפית חרדל דיג'ון
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית פלפל לבן גרוס
מלח גס
15 גר' חמאה
1 כף וויסקי
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות עירית קצוצה
דרך הכנה
מנגבים ומייבשים את פרוסות הסלמון, מורחים את החרדל על שני צידי הפרוסות, מפזרים מעט מלח גס, מערבבים את שני סוגי הפלפל ומפזרים מעל, מהדקים קלות.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה, ברגע שהחמאה חמה מניחים בעדינות את פרוסות הדג בתוך המחבת, מטגנים על לבה בינונית כ-3 דקות, הופכים בעדינות את הפרוסות ומטגנים מצידם השני, מוסיפים את הוויסקי ומבשלים עוד כדקה, מוסיפים את השמנת ומבשלים תוך גירוד תחתית המחבת, מביאים לרתיחה וטעמים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים כף אחת עירית ומבשלים עד שפנים הדג אינו וורוד(בודקים עם קצה סכין), מסירים מהאש ומפזרים כף עירית מעל לקישוט.
מגישים מייד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- פשטידת מקרוני וגבינה [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.