עוגיות שוקולד אגוזים
* המחשה: By Kim Navarre via Wikimedia Commons

אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
מרכיבים
120 גר' חמאה
60 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שקדים מולבנים קצוצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה קלות
60 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שקדים מולבנים קצוצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה קלות
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בשתי תבניות תנור או משטח סילקון.
- בסיר קטן ממיסים את החמאה והשוקולד על להבה נמוכה עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ויוצקים לקערה, מצננים מעט.
- בקערה נוספת מערבבים את השקדים, הסוכר, תמצית הוניל, המלח והביצה.
- מערבבים את שתי התערובות, מנטפים כף מלאה במרחקים של 8 ס"מ בין העוגיות ומכניסים לאפיה של כ-8 דקות, העוגיות מבעבעות והופכות שטוחות ודקות.
- מוציאים ומצננים בתבנית עד להתקשות, מוציאים לצינון מלא על רשת.
הערות
- ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים אחר.
- לשמור בכלי סגור בטמפרטורת החדר או להקפיא עם הפרדת ניילון בכלי אטום.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.