מוס גזר אפוי
כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית

אפיה משולב

קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 1 קג' גזר קלוף
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין יבש
3/4 כוסות מרק ירקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין יבש
3/4 כוסות מרק ירקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
דרך הכנה
- פורסים את הגזרים, מבשלים במים רותחים עד להתרככות, מסננים היטב, מעבירים לקערת מעבד מזון.
- ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד שתי דקות בבחישה, מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים לגזר בקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את המרק, השמנת והביצים, מעבדים לתערובת חלקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים היטב תבניות חרסינה אישיות חסינות חום או תבניות מאפינס מאלומינים בודדות או משתמשים בתבנית מאפינס סיליקון (ללא שימון).
- מחלקים את התערובת בין התבניות, ממלאים רק עד 2/3 גובה התבניות, מניחים את התבניות בתבנית עם דפנות גבוהות, ממלאים במים רותחים עד כדי מחצית גובה התבניות ומכניסים לאפיה של 35 דקות או עד להתייצבות.
- מוציאים ומצננים מעט, מעבירים סכין בהיקף התבניות והופכים לצלחות הגשה, יוצקים רוטב מסביב.
- להכנת הרוטב - ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר קטן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ובוחשים, מטגנים כדקה, מוסיפים את היין ומערבבים, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עד להסמכת התערובת, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מסירים מהאש.
הערות
- ניתן להכין את המוס עד יומיים מראש לפני האפיה, לשמור את התערובת במקרר, לצקת לתבניות לפני האפיה.
- ניתן להמיר את השמנת בשמנת לקפה של ריץ'.
- ניתן להמיר את מרק הירקות במרק עוף או בטעם עוף.
- הכמות - 8-12 יחידות תלוי בגודל התבניות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.