טורט לימון

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
2 כוסות קמח תופח
1/2 1 כוסות סוכר
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת קליפת לימון
4 חלמונים
4 חלבונים
ציפוי סוכר לימון:
80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כוסות אבקת סוכר מנופה
3-4 כפות מיץ לימון
1/2 1 כוסות סוכר
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת קליפת לימון
4 חלמונים
4 חלבונים
ציפוי סוכר לימון:
80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כוסות אבקת סוכר מנופה
3-4 כפות מיץ לימון
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, משמנים ומקמחים תבנית גוגלהוף גדולה ממתכת או סיליקון, או תבנית עגולה חלולה מעוטרת.
- מערבבים בקערה את הקמח, 3/4 כוס סוכר, המיץ והמים, מוסיפים את השמן, תמצית הוניל, גרידת הלימון והחלמונים ומערבבים לבלילה ללא גושים.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס הסוכר הנותר עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת ויוצקים לתבנית.
- אופים כשעה ורבע או עד שהעוגה קפיצית למגע ובודקים עם קיסם שיוצא יבש.
- מוציאים ומניחים את התבנית על רשת ומניחים לצינון של 10 דקות, הופכים את התבנית, משחררים את העוגה, מניחים על צלחת הגשה ומזלפים את קרם הציפוי.
- לקרם הציפוי: מצננים מעט את החמאה, מוסיפים לחמאה את גרידת הלימון ואבקת הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים כף לימון ומערבבים, מוסיפים עוד כף או שתיים מים לפי הצורך עד לקבלת תערובת סמיכה שעדיין ניתנת ליציקה על העוגה, יוצקים על העוגה הקרה מעל ועל הדפנות ומניחים לתייצבות הציפוי.
הערות
- ניתן להמיר את הקמח התופח ב-2 כוסות קמח ו-2 כפיות אבקת אפיה, לנפות לקערה.
- בשימוש בתבנית גוגלהוף סיליקון יש לצנן את העוגה לחלוטין בתבנית לפני ההוצאה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] -
- לזניה מצות ופטריות [אבי מ.] - חלבי
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- לחמניות מטוגנות לפריקסה [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- שניצל עגל ביין מרסלה [אבי מ.] - גירסה איטלקית לשניצל הווינאי.
- עוגת שוקולד ללא סוכר [אבי מ.] -