Pesto
תפריט
ד', 13 נוב 2019, 05:13
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה 4 גבינות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11636   

* תמונה להמחשה
מאפה 4 גבינות
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 7 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 250 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • 250 גר' גבינה מסוג צ'דאר מגורדת
  • 125 גר' גבינה לבנה
  • 500 גר' גבינת קוטג'
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות*
  • 1 שקית בצל מטוגן מוכן (40 גר')*
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים היטב תבנית מלבנית חסינת חום בגודל 22X33, מפזרים את פירורי הלחם לציפוי פנים התבנית.
  2. טורפים בקערה את הביצים והחלב, מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל  לפי הטעם.
  3. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-45 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז המאפה יוצאת נקיה.
  4. מוציאים ומצננים, חותכים למרובעים.
  5. את המאפה ניתן להכין מראש לפני אפיה ולשמור מכוסה במקרר, אופים ישירות מהמקרר, זמן האפיה יתארך מעט.
הערות
  • לפסח ניתן להחליף את הקמח בקמח קמח מצה דק בתוספת אבקת אפיה או קמח תופח לפסח.
  • ניתן להוסיף כל עשב תיבול לפי הטעם.
  • עגבניות מיובשות בשמן, או עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים להתרככות וסוננו.
  • ניתן להחליף את הבצל המטוגן המוכן ב-1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
8
ציון 10
מצוינת מאוד
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בכל מדינה בעולם יש גבינת קוטג', לחילופין השתמשי בריקוטה.
6
אני גרה בחו"ל איזו גבינה אני יכולה לשים במקום קוטג' ?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל סוג גבינה צהובה מעט פיקנטית כמו קשקבל למשל.
4
האם יש אפשרות להחליף את גבינת הצ'אדר בסוג אחר של גבינה? תודה.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב בהערות.
2
הכל טוב ויפה, אבל פירורי לחם זה לא בדיוק כשר לפסח.. אולי ניתן להשתמש בקמח מצה?
מאפה 4 גבינות By , 2006-03-23T08:03:23+02:00 מאפה 4 גבינות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1 כוס פירורי לחם 7 ביצים 1 כוס חלב 250 גר' גבינה צהובה מגורדת 250 גר' גבינה מסוג צ'דאר מגורדת 125 ... Instructions: מחממים את התנור ל-160°, משמנים היטב תבנית מלבנית חסינת חום בגודל 22X33, מפזרים את פירורי הלחם לציפוי פנים התבנית. טורפים בקערה את הביצים והחלב, מוסיפים את שאר החומרים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר