שעועית אפויה בתנור
שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור

8 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' שעועית יבשה רצוי גדולה מאד
1 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות גס
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף טימין/בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות גס
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף טימין/בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
דרך הכנה
- שוטפים את השעועית, מניחים בקערה גדולה וממלאים מים כ-3 ס"מ מעל השעועית, מניחים לתפיחה ל-12 שעות.
- מסננים את המים מהשעועית, מניחים את השעועית בסיר גדול ומכסים במים כ-3 ס"מ מעל השעועית, מבשלים עד להתרככות השעועית אבל לא יתר על המידה, מסירים מהאש ומסננים מהמים, מניחים בצד.
- מחממים 4 כפות שמן מכמות השמן במחבת עמוקה וגדולה או בסיר שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות, רסק העגבניות והטימין ומוסיפים 1 כוס מים, מבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות העגבניות, מועכים מעט את העגבניות.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומהשלים ברתיחה קלה עוד 10 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת שמן הזית, מערבבים.
- מחממים את התנור ל-180°, מעבירים את התערובת לכלי חסין חום ואופים כ-35 דקות בכלי לא מכוסה, מערבבים בעדינות מדי פעם ואם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות סמיך ורק לצפות מעט את השעועית.
- מגישים בטמפרטורת החדר כסלט או חם כתוספת למנה עיקרית.
הערות
- ניתן להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
- ניתן להחליף את הטימין בבזיליקום.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוחים קלת הכנה [אבי מ.] -
- גלידת יוגורט [אבי מ.] -
- פרגיות במרינדה [כרמית פריד] - מתאים לברבקיו וגם נפלא בתנור!
- עוגת ג'רבו [אבי מ.] - עוגת שמרים מהמטבח ההונגרי.
- תפו"א אפויים בדבש [אבי מ.] -
- סלט גזר [אבי מ.] - סלט גזר מזין וקל הכנה.
- עוגת תפוחי עץ [אבי מ.] - עוגת תפוחי עץ נהדרת.