שעועית אפויה בתנור
שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור
* המחשה
8 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 1 קג' שעועית יבשה רצוי גדולה מאד
- 1 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות גס
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כף טימין/בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
- 4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
דרך הכנה
- שוטפים את השעועית, מניחים בקערה גדולה וממלאים מים כ-3 ס"מ מעל השעועית, מניחים לתפיחה ל-12 שעות.
- מסננים את המים מהשעועית, מניחים את השעועית בסיר גדול ומכסים במים כ-3 ס"מ מעל השעועית, מבשלים עד להתרככות השעועית אבל לא יתר על המידה, מסירים מהאש ומסננים מהמים, מניחים בצד.
- מחממים 4 כפות שמן מכמות השמן במחבת עמוקה וגדולה או בסיר שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות, רסק העגבניות והטימין ומוסיפים 1 כוס מים, מבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות העגבניות, מועכים מעט את העגבניות.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומהשלים ברתיחה קלה עוד 10 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת שמן הזית, מערבבים.
- מחממים את התנור ל-180°, מעבירים את התערובת לכלי חסין חום ואופים כ-35 דקות בכלי לא מכוסה, מערבבים בעדינות מדי פעם ואם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות סמיך ורק לצפות מעט את השעועית.
- מגישים בטמפרטורת החדר כסלט או חם כתוספת למנה עיקרית.
הערות
- ניתן להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
- ניתן להחליף את הטימין בבזיליקום.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -