שוק טלה בתנור

8 מנות
צליה

קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
שוק טלה שלמה במשקל 3 קג' בערך
4 כפות דבש
2 כפות חרדל
3 כפות שמן זית
2 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס
8 שיני שום שלמות קלופות
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-220°, מכינים תבנית צליה, מכינים את רשת התנור במרכז התנור.
- בעזרת קצה סכין חדה דוקרים את הבשר במספר מקומות ומחדירים את שיני השום לחתכים.
- בקערה מערבבים את הדבש, החרדל ו שמן הזית, מורחים את הבשר מכל הצדדים, מפזרים מעל מלח ופלפל שחור גרוס ומניחים בתבנית, מניחים מעל את גבעולי הרוזמרין.
- מכניסים לאפיה של 20 דקות, מורידים את חום התנור ל-190° וממשיכים בצליה, הופכים פעמיים במשך הצליה לצליה אחידה מכל הצדדים, בזמן הצליה מורחים מהנוזלים המופרשים על הבשר.
- הבשר מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית היא של 65° בבדיקה עם מדחום בשר או בחישוב של 35 דקות צליה לכל 1 קג' בשר, לא לצלות יתר על המידה בכדי לא לייבש את הבשר.
- מוציאים את הנתח על קרש חיתוך, עוטפים ברדיד אלומיניום ומניחים למנוחה של 15 דקות, מסירים את הרדיד ומניחים בצלחת הגשה לפריסה בשולחן או פורסים מחצית הנתח על קרש החיתוך ומגישים בצמוד לנתח כולו.
הערות
- ניתן להוסיף ירקות (גזר, תפו"א וכו')לצליה בתבנית הצליה עם הבשר.
- ניתן גם לבקש מהקצב לסלק את העצם, מורחים את תערובת התיבול על הבשר, מגלגלים וקושרים בחוט, השאר כמו במתכון.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- חלה [אבי מ.] -
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה