Pesto
תפריט
ד', 12 פבר 2025, 12:02
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי עץ במלית בשר

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7021   

תפוחי עץ במלית בשר
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
4 תפוחי עץ גרנד
2 כפות שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים
300 גר' בשר בקר טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ביצה
קורט קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
לרוטב:
1 כף אבקת מרק בשר/עוף
1 כוס יין לבן יבש
1 כף מים
דרך הכנה
  1. חוצים את התפחים לרוחבם ומוציאים בזהירות את תוכנו של כל חצי בעזרת כף מבלי לפגוע בתחתית, משאירים 1/2 ס"מ מעטפת - קליפה ופנים התפוח.
  2. מניחים את התפוחים בתבנית חסינת אש, מנקים את הליבה והגרעינים מהתוכן שהוצא ושומרים בצד.
  3. להכנת המלית, מחממים בבמחבת רחבה את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים בבחישה עד לשינוי גוון פרורי הבשר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הביצה והתבלינים.
    מערבבים לתערובת אחידה.
  4. קוצצים דק את תוכן התפוחים, נוטלים 4 כפות מהתפוחים הקצוצים ומוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים, את היתרה מרסקים למחית במעבד מזון בכמה פולסים.
  5. ממלאים את חצאי התפוחים במלית הבשר ומחממים את התנור ל-180°.
  6. ממיסים את אבקת המרק ביין מוסיפים את מחית התפוחים, יוצקים למחבת בו טוגן הבשר
    ומביאים לרתיחה ומבשלים עד לצימצום והסמכת הרוטב.
  7. יוצקים את הרוטב על התפוחים ואופים כחצי שעה עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים מעט, יוצקים מהרוטב על התפוחים בזמן האפיה.
  8. מגישים חם, שני חצאי תפוחי ממולאים למנה עם הרוטב מעל.
     
     

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
מתכון נפלא! הוצאת הליבה של התפוחים מעצבנת קצת אבל הטעם מפצה על כך.
נהנתי מאוד :)
תפוחי עץ במלית בשר By , 2006-04-05T21:04:28+03:00 תפוחי עץ במלית בשר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 תפוחי עץ גרנד2 כפות שמן2 בצלים בינוניים קצוצים300 גר' בשר בקר טחוןמלח ופלפל לפי הטעם1 ביצהקורט קינמון טחוןקורט אגוז מוסקט טחוןלרוטב:... Instructions: חוצים את התפחים לרוחבם ומוציאים בזהירות את תוכנו של כל חצי בעזרת כף מבלי לפגוע בתחתית, משאירים 1/2 ס"מ מעטפת - קליפה ופנים התפוח.מניחים את התפוחים בתבנית חסינת אש, מנקים את הליבה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר