תפוחי אדמה אפויים

6 מנות
בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' תפוחי אדמה*
5 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת שום
2 כפיות מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט
דרך הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות או לרבעים תלוי בגודל תפוחי האדמה.
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד להתרככות קלה, מוציאים ומסננים מהמים, מניחים להתנדפות האדים ומעבירים לקערה.
- מזלפים את השמן על תפוחי האדמה ומערבבים קלות לציפוי, זורים מעל את שאר החומרים (פרט לפטרוזיליה) ומערבבים לציפוי אחיד.
- מעבירים לקערה חסינת חום משומנת ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° לאפיה כשעה או עד עד להשחמה, מערבבים בעדינות פעמיים לפחות במשך האפיה.
- לתוספת פיקנטיות ניתן לזלף מעט רוטב צ'ילי מתוק ולערבב כ-10 דקות לפני תום האפיה.
- מפזרים מעל מעט פטרוזילה קצוצה ומגישים.
הערות
- ניתן לשלב תפוחי אדמה ובטטות, אין צורך לבשל את הבטטות לפני האפיה.
- ניתן להוסיף בצלצלים או בצלים חתוכים לשמיניות לתפוחי האדמה.
- ניתן להשתמש בתפוחי אדמה קטנים, אין צורך לקלפם או לבשל לפני האפיה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת