Pesto
תפריט
ג', 29 ספט 2020, 05:53
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת חול איטלקית

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6906   

עוגת חול איטלקית
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים מופרדות
1 כוס קמח
1 כוס קמח תירס*
1 כוס קמח תפו"א
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר תפוזים
אבקת סוכר לקישוט
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 26 ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
  2. מנפים את הקמח, קמח התירס, קמח תפו"א, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. מקציפים את החמאה עם הסוכר 3 דקות לתערוובת בהירה.
  4. מוסיפים את החלמונים תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תערובת הקמחים במנות ובמהירות נמוכה, מוסיפים את תמצית הוניל והליקר, התערובת סמיכה.
  5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית.
  7. אופים כ-40 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  8. מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית ומוציאים לצינון מלא על רשת.
  9. לאחר צינון מלא מפזרים אבקת סוכר מעל.
הערות
  • *קמח תירס - קמח תירס צהוב להכנת פולנטה או ממליגה, לא קורנפלור.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
עוגה מוצלחת, לא להבהל מסמיכות הבלילה, בסוף יוצא פיצוץ...
6
סליחה לא שמתי לב . לא יודעת למה חשבתי שזה עוגיות.(פשוט חפשתי מתכון של עוגיות וחל טעות)
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
איזה משטח ואיפה כתוב עוגיות? זאת עוגה.
4
לאחר שמוצאים מהתנור לא כדי לחתוך את המשטח לעוגיות? או שזה כמו עוגה? קצת לא ברור לי איפה העוגיות.
3
המתכון יידחה ליום אחר. תודה אבי.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לתירס הגרוס דק שמיועד לבישול.
1
אבי, לגבי קמח התירס - יש דק מאוד שמיועד לבישול ויש את היותר גס שאיתו מכינים את המלאי באפיה. לאיזה מהשניים הכוונה ?
עוגת חול איטלקית By , 2006-04-20T19:04:21+03:00 עוגת חול איטלקית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה1 כוס סוכר2 ביצים מופרדות1 כוס קמח1 כוס קמח תירס*1 כוס קמח תפו"א1 שקית אבקת אפיהקורט מלח1 כפית תמצית וניל1 כף ליקר... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 26 ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית. מנפים את הקמח, קמח התירס, קמח תפו"א, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר