פשטידת תירס
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
3 כפות פירורי לחם
1 כף שמן
1 בצל קטן קצוץ
1 קופסה גדולה תירס
מים
1/2 כוס קמח תירס צהוב גס
1/2 כוס חלב
6 ביצים
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 כף שמן
1 בצל קטן קצוץ
1 קופסה גדולה תירס
מים
1/2 כוס קמח תירס צהוב גס
1/2 כוס חלב
6 ביצים
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנית תבנית פיירקס בגודל 23X23, מפזרים את פירורי הלחם לציפוי התבנית.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
- מסננים את התירס מהנוזלים, מעבירים את הנוזלים לכוס ומוסיפים מים להשלמת כמות של כוס מלאה, מניחים בצד.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את קמח התירס הצהוב למחבת ומוסיפים את המים והחלב , בוחשים ומביאים לרתיחה קלה, מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
- טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת, מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים, מכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הפשטידה יוצאת נקיה.
- מוציאים ומצננים לפני החיתוך וההגשה.
הערות
- ניתן להוסיף לתערובת 50 גר' גבינת פרמזן מגורדת או 100 גר' גבינה בולגרית או פטה מפוררת.
- ניתן להוסיף 1 פלפל ירוק או אדום חתוך לקוביות קטנות, לטגן עם הבצל לריכוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -