תחתית פיצה מהירה ללא שמרים
2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים

1 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עיקריות
ציון גולשים:
7
[3 מדרגים]
מרכיבים
גירסה 1:
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
3/4 כפית מלח
1 כוס חלב או מים
1 ביצה
2 כפות שמן
גירסה 2:
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מים
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
3/4 כפית מלח
1 כוס חלב או מים
1 ביצה
2 כפות שמן
גירסה 2:
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מים
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן
דרך הכנה
- לגירסה 1 - מחממים את התנור ל-200°, משמנים היטב תבנית פיצה בקוטר 30 ס"מ או מחבת בקוטר דומה עם ידית מתכת.
- מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של 20 דקות או עד להשחמה קלה.
- מוציאים ומורחים רוטב פיצה מעל, מפזרים את התוספות הרצויות וגבינה צהובה מגורדת ומחזירים להמשך אפיה של 10-15 דקות או עד שהציפוי מבעבע.
- מוציאים ומגישים.
- מבצק זה ניתן להכין מיני פיצות בתבנית שקעים למאפינס, יוצקים כף גדושה לכל שקע ואופים מראש, את הציפוי מוסיפים ואופים מיד לפני ההגשה גם לא בתבנית.
- לגירסה 2 - מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, יוצרים גומה ומוסים את שאר החומרים, מערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש, אם יש צורך מוסיפים מעט מים נוספים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים בתבנית פיצה משומנת או מחבת משומנת עם ידית חסינת חום, מורחים רוטב עגבניות ומיולי רצוי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180° עד להזהבת הבצק ובעבוע המלית.
רוטב עגבניות בסיסי לפיצה
1 בצל קצוץ דק
3 כפות שמן (רצוי שמן זית)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית בזיליקום יבש או אורגנו
5 כפות רסק עגבניות או עגבניות כתושות
1/2 כפית סוכר
מלח
פלפל
1 כוס מים חמים
לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולטגן קלות, להוסיף את שאר החומרים ולהוסיף את המים החמים, לבשל עד שהרוטב מסמיך, לבדוק תיבול מלח ופלפל, לצנן.
גיוונים למילוי הפיצה
- רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה פרוסה, זיתים, וטבעות בצל.
- רוטב עגבניות, טונה, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
- פרוסות עגבניה טריות, פרוסות בצל, זיתים שחורים מגולענים ומוצרלה.
- רוטב עגבניות, פטריות פרוסות, גבינה צהובה מגורדת, פרוסות אנשובי.
- רוטב עגבניות, גבינה צהובה, פרוסות נקניק סלמי,
- רוטב עגבניות, פרוסות פלפלים קלויות. פטריות פרוסות וגבינת מוצרלה.
- רוטב עגבניות, פרוסות חצילים מטוגנות, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
- פרוסות עגבניות טריות, פרוסות בצל, גבינה בולגרית, גבינה צהובה.
- רוטב עגבניות, נתחי חזה עוף. טבעות בצל, גבינת מוצרלה.
- למרוח שמן זית, חזה אווז פרוס דק, פטריות פרוסות, גבינה צהובה.
- למרוח שמן זית, ליצור גומות באצבעות, לפזר שום כתוש, לפזר מלח.
- למרוח שמן זית, לפזר עגבניות מיובשות, זיתים שחורים מגולענים.גבינה.
הערות
- אין חובה להכין פיצה עגולה, ניתן לשטח את הבצק לגודל תבנית תנור או כל תבנית אחרת.
- הבצקים הנ"ל שונים במרקם מבצק שמרים אמיתי לפיצה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -