כרוב סיני כבוש
פיקנטי
* תמונה להמחשה Marcbarrington , from Wikimedia Commons
8 מנות
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 כרוב סיני במשקל 450-500 גר'
- 3 כפות מלח בישול (מלח להכשרת בשר)
- 4 כוסות מים
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 בצל ירוק פרוס דק
- 1 צנון
- 1 כפית שבבי פלפל צ'ילי יבשים*
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח בישול
- 1/2 1 כוסות מים חמים
דרך הכנה
- חוצים את הכרוב לאורכו, מסירים את הליבה הקשה ופורסים כל חצי לרצועות ברוחב 5 ס"מ, להשאיר את הרצועות מחוברות עדיין בבסיסן, מניחים בקערה גדולה.
- מפזירים מעל את 3 כפות מלח הבישול ומערבבים קלות, יוצקים מעל את המים ומערבבים קלות, מעבירים למקרר ל-8-12 שעות, הופכים את רצועות הכרוב מדי פעם.
- מוציאים את הכרוב מהמקרר ומסננים מהמים, שוטפים תחת מים זורמים ומניחים לסינון המים, ניתן לסנן את המים במסננת חסה, מעבירים לכלי זכוכית גדול.
- מערבבים את הבצל והג'ינג'ר, פורסים את הצנון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, חותכים את הפרוסות לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומוסיפים.
- מערבבים את התבלינים בקערה קטנה, זורים על הכרוב בקערה ומערבבים בעזרת הידיים, מעבירים לצנצנת זכוכית, יוצקים מעל 1/2 1 כוסות מים חמים ומניחים לספיגת טעמים ליומיים או פחות לפי הטעם, מערבבים בעדינות מדי פעם.
- להגשה, מוציאים רצועות וחותכים לרבעים.
הערות
- ניתן להחליף את שבבי הצ'ילי בפפריקה חריפה לפי הטעם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -