בליני
פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים
15 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 כוס חלב חמים
2 כפיות שמרים יבשים*
3 ביצים מופרדות
5 כפות שמן
1/2 כפית מלח
3/4 1 כוס קמח*
3 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים*
3 ביצים מופרדות
5 כפות שמן
1/2 כפית מלח
3/4 1 כוס קמח*
3 כפיות סוכר
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים בחלב עם 1 כפית מהסוכר, מניחים ל-5 דקות.
- בקערה טורפים את החלמונים, מוסיפים את השמן בזילוף תוך כדי טריפת החלמונים.
- מוסיפים את הקמח והמלח, מתחילים לערבב ומוסיפים את תערובת השמרים.
- מערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה ודביקה, אם יש צורך מוסיפים מעט חלב או קמח, הבלילה צריכה להיות דלילה ודביקה.
- מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתסיסה של חצי שעה.
- מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים מחצית הכמות לבלילה, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים לתערובת.
- מחממים מחבת טפלון משומן קלות על להבה בינונית, מנטפים כמות של כף או לפי הטעם*, מטגנים עד להזהבה יפה מצד אחד והופכים בעדינות לצד השני, מוציאים ומניחים על נייר מגבת ומצננים.
- להגשה - מניחים את הבליני בצלחת הגשה, מניחים מעל כף שמנת חמוצה או קרם פרש, מניחים מעל פרוסת סלמון מעושן או קוויאר ומקשטים בעירית.
הערות
- כמות הבליני לפי כמות הניטוף, רצוי להכין אותם קטנים בגודל ביס כמתאבנים.
- ניתן להחליף את השמרים היבשים ב- 1/3 קובית שמרים טריים.
- ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמת או שיפון.
- ניתן לטגן במחבת מיוחד לבליני לטיגון בגודל אחיד.
- ניתן להגיש עם כל תוספת אחרת כמו דג מעושן, ביצה קשה פרוסה, פרוסות טונה מעושנת דקות וכו'.
- קרפ פרש ניתן לרכוש במרכולים בתקופת חג שבועות או מכינים לבד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -