פלפלים ממולאים בגבינה
פלפלי שושקה חלוטים ממולאים בתערובת גבינות

הכנה וקירור

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
פלפלים ארוכים (שושקה)*
1 ליטר מים
1/2 כוס חומץ
2 כפיות מלח
2 שיני שום חצויות
2 עלי דפנה
למלית:*
250 גר' גבינת שמנת
125 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
4 כפות שמנת חמוצה
2 כפות עירית קצוצה דק
קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם
1 שן שום כתושה
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית טימין יבש
1 ליטר מים
1/2 כוס חומץ
2 כפיות מלח
2 שיני שום חצויות
2 עלי דפנה
למלית:*
250 גר' גבינת שמנת
125 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
4 כפות שמנת חמוצה
2 כפות עירית קצוצה דק
קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם
1 שן שום כתושה
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית טימין יבש
דרך הכנה
- מרתיחים את מים בסיר בינוני, מוסיפים את המלח, החומץ, השום ועלה הדפנה ומביאים שוב לרתיחה, מוסיפים פלפלים - כמה שנכנסים בשכבה אחת, ומבשלים ברתיחה קלה עד לריכוך קל, הפלפלים צריכים להיות רכים אבל עדיין נגיסים, מסננים היטב ומוציאים לצלחת, מצננים, ממשיכים עם שאר הפלפלים.
- מסירים את העוקץ ובסיס הפלפלים, מגלענים בעדענות בעזרת סכין צרה וארוכה, מניחים בצלחת.
- מערבבים את מרכיבי המלית, מעבירים לשקית זילוף עם פיה עגולה רחבה או מעבירים לשקית ניילון עבה וקוטמים את הקצה, מזלפים וממלאים את הפלפלים, מניחים בצלחת הגשה.
- מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים בטמפרטורת החדר.
- לשמור במקרר עד לפני ההגשה.
הערות
- *לא נמנתה כמות הפלפלים מכיוון שהם בגודל משתנה, להגדיל כמות מלית בהתאם לכמות הפלפלים.
- ניתן גם לקלות את הפלפלים ולקלפם, לגלען ולמלא.
- להשתדל לקנות פלפלים (ירוקים בהירים או אדומים) ישרים ובגודל אחיד ככל שאפשר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת