עוגת טריקולד גבינה
עוגת 3 שוקולדים קרה
* צילום: ראובן מ.

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: לא צוין
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[7 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
למלית:
- 25 עוגיות אוריאו
- 80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
- 14 גר' ג'לטין
- 1/4 כוס חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 גר' גבינת סימפוניה בטמפרטורת החדר
- 150 גר' שוקלד לבן מומס
- 100 גר' שוקולד חלב מומס
- 100 גר' שוקולד מריר מומס
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
דרך הכנה
- שוברים מעט את העוגיות ומכניסים למעבד מזון, מפעילים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה המומסת, משטחים בתבנית 24 על נייר אפיה, מהדקים ומניחים שקף* בהיקף התבנית על הדפנות.
- מפזרים את הג'לטין על החלב, מניחים לספיגה והתרככות ל-5 דקות.
- מחממים את השמנת, הסוכר ותמצית הוניל בסיר קטן, מוסיפים בבחישה את הג'לטין המרוכך ובוחשים על להבה נמוכה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים.
- מניחים את הגבינה בקערה, מוסיפים בבחישה את תערובת שמנת/ג'לטין, מערבבים היטב, מחלקים באופן שווה את התערובת בין 3 קערות.
- מוסיפים לקערה אחת בבחישה את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
- מוסיפים לקערה שניה את השוקולד חלב המומס ומערבבים.
- מוסיפים לקערה השלישית את השוקולד המריר המומס ומערבבים.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים 1/3 מכמות הקצפת לכל קערה ומקפלים בעדינות.
- יוצקים את תערובת השוקולד הלבן על התחתית ומחליקים, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השוקולד החלב ומחליקים, יוצקים את תערובת השוקולד המריר ומחליקים.
- מעבירים למקרר ל-8 שעות להתייצבות.
- מוציאים מהתבנית ומסירים בעדינות את השקף.
הערות
- * שקף מוכן לעוגות קונים בחנויות מתמחות או קונים שקף משרדי וחותכים לפסים בגובה דפנות התבנית.
- הגבינה חייבת להיות בטמפרטורת החדר!.
- ניתן להחליף את העוגיות בעוגיות פתי בר שוקולד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.