Pesto
תפריט
ש', 14 דצמ 2024, 08:33
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת טריקולד גבינה

עוגת 3 שוקולדים קרה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15741   

* צילום: ראובן מ.
עוגת טריקולד גבינה
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: לא צוין
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[7 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית:
  • 25 עוגיות אוריאו
  • 80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת


למלית:
  • 14 גר' ג'לטין
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 500 גר' גבינת סימפוניה בטמפרטורת החדר
  • 150 גר' שוקלד לבן מומס
  • 100 גר' שוקולד חלב מומס
  • 100 גר' שוקולד מריר מומס
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. שוברים מעט את העוגיות ומכניסים למעבד מזון, מפעילים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה המומסת, משטחים בתבנית 24 על נייר אפיה, מהדקים ומניחים שקף* בהיקף התבנית על הדפנות.
  3. מפזרים את הג'לטין על החלב, מניחים לספיגה והתרככות ל-5 דקות.
  4. מחממים את השמנת, הסוכר ותמצית הוניל בסיר קטן, מוסיפים בבחישה את הג'לטין המרוכך ובוחשים על להבה נמוכה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים.
  5. מניחים את הגבינה בקערה, מוסיפים בבחישה את תערובת שמנת/ג'לטין, מערבבים היטב, מחלקים באופן שווה את התערובת בין 3 קערות.
  6. מוסיפים לקערה אחת בבחישה את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
  7. מוסיפים לקערה שניה את השוקולד חלב המומס ומערבבים.
  8. מוסיפים לקערה השלישית את השוקולד המריר המומס ומערבבים.
  9. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים 1/3 מכמות הקצפת לכל קערה ומקפלים בעדינות.
  10. יוצקים את תערובת השוקולד הלבן על התחתית ומחליקים, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השוקולד החלב ומחליקים, יוצקים את תערובת השוקולד המריר ומחליקים.
  11. מעבירים למקרר ל-8 שעות להתייצבות.
  12. מוציאים מהתבנית ומסירים בעדינות את השקף.
הערות
  • * שקף מוכן לעוגות קונים בחנויות מתמחות או קונים שקף משרדי וחותכים לפסים בגובה דפנות התבנית.
  • הגבינה חייבת להיות בטמפרטורת החדר!.
  • ניתן להחליף את העוגיות בעוגיות פתי בר שוקולד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
30
ציון 10
שלום אבי
העוגה יצאה מהממת. גם יפה וגם טעימה. היא חוסלה לגמרי וקיבלתי המון מחמאות.
קצת יקרה...»»
29
שלום רב
אני מעונינת להכין את העוגה המטריפה הזאת ובכדי לקנות את המצרכים אני צריכה לדעת:
כמה...»»
28
ציון 10
עוגה מדהימה !!! מתכון מנצח.
27
ציון 10
המתכון לעוגת הטריו המוצלחת והטובה ביותר אין דברים כאלו העוגה נטרפה לא נשאר פירור כל הכבוד
26
ראובן מ. (עורך)
נתת תשובה בשאלה, אם מחממים אז היא לבישול :)
25
ראשית אני חייבת לתת ציון מ-ע-ו-ל-ה לאתר המדהים הזה שאין כמעט יום שאינני נכנסת אליו,ולשאלתי - האם השמנת...»»
24
ראובן מ. (עורך)
מדובר בגבינת שמנת דלת שומן. זו של שטראוס (סימפוניה) קיימת גם ב-3% למטיבי דיאטה. של תנובה כמדומני רק 5%. לשיקולך.
22
ציון 10
מתכון קל להכנה גם למי שאינו מנוסה בתחום והטעם - אליפות. תודה רבה!!!
21
ראובן מ. (עורך)
יש כזה דבר?! הלא חלב זה התחבלבות של שומן ומים... ניתן להמיר בכל תחליף מתאים לפי לוח ההמרות.
20
ציון 10
אפשר להשתמש בחלב 0%?
19
ראובן מ. (עורך)
פתי בר קיים בכמה מידות. נסי להמיר 11 גרם לכל עוגית אוריאו (עוגייה כפולה עם קרם באמצע)
18
אם אני משתמשת בפתי-בר שוקולד מה הכמות המשתווה ל25 עוגיות אוראו?
17
תודה ראובן... :)
16
ראובן מ. (עורך)
5%
15
באיזה גבינת סימפוניה רצוי להשתמש 9% או 5%?
14
האם ניתן לשנות את סדר השכבות, כלומר ששכבת השוקולד הלבן תהיה הכי עליונה?
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא.
12
האם ניתן להחליף ג'לטין במרכיב אחר?
11
אבי תודה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא ממליץ להקפיא את העוגה מעבר לשבועיים.
9
הי אבי שבוע טוב ניתן בסופ הכנת העוגה להקפיא? ואם כן לעד כמה זמן ?תודה
8
ציון 10
אבי, הכנתי את העוגה לשבת, האורחים ליקקו את האצבעות.
תודה על המתכונים הנהדרים, שתמיד מצליחים.
יישר כח
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכניס למקפיא למספר דקות בכל מריחת שכבה אבל אין צורך אם יוצקים ומורחים בעדינות.
6
אבי שלום,
יש לי שתי שאלות:
האם צריך לקרר את העוגה בין הוספת 3 השוקולדים?
איך מחליקים את פני העוגה?
תודה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במקרה זה לא, כמות השוקולד אינה מספקת לייצוב העוגה.
4
האם אפשר לותר על הגלטין?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שימי לב, 3 שלבים:

שלב 1 - התפחת הג'לטין בחלב לריכוך.

שלב 2 - מוסיפים לשמנת ומחממים...»»
עוגת טריקולד גבינה By , 2006-05-30T02:05:18+03:00 עוגת טריקולד גבינה עוגת 3 שוקולדים קרה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לתחתית: 25 עוגיות אוריאו 80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת למלית: 14 גר' ג'לטי... Instructions: שוברים מעט את העוגיות ומכניסים למעבד מזון, מפעילים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה המומסת, משטחים בתבנית 24 על נייר אפיה, ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר