פאי שוקולד קפה
פאי שוקולד בטעם קפה עם רוטב טופי קרמל

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס הפאי:
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים מופרדות
2 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות סוכר
לרוטב:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמנת מתוקה
150 גר' חמאה רכה
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים מופרדות
2 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות סוכר
לרוטב:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמנת מתוקה
150 גר' חמאה רכה
דרך הכנה
- להכנת הבסיס - מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את הביצים ומקציפים.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב, אוספים את הבצק לכדור, משטחים מכניסים לצינון במקרר עטוף בניילון.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בגודל תבנית פאי 24 תחתית ודפנות.
- מניחים רדיד אלומיניום על הבצק וצמוד לדפנות, מניחים מעל שעועית יבשה כמשקולת ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-180 מעלות ל-10 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים באפיה עד להשחמה קלה מאד של הבצק, מוציאים ומצננים.
- להכנת המלית - מחממים את השמנת, החמאה בסיר קטן עד להמסה, מוסיפים את הקפה הנמס ומערבבים, יוצקים על השוקולד, מניחים ל-3 דקות, מערבבים עד להמסה ומצננים.
- מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
- יוצקים על התחתית האפויה ומכניסים לאפיה של כ-25 דקות עד להתייצבות המלית, מוציאים ומצננים.
- להכנת רוטב הקרמל - מחממים ומערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן עד להמסה, ממשיכים לחמם ללא בחישה עד לקבלת קרמל בהיר, ממשיכים לחמם עוד מעט עד לקבלת קרמל כהה אבל לא שרוף, מסירים מיד מהאש, יוצקים בזהירות את השמנת ומערבבים, התערובת תתקשה, מחזירים לחימום בבחישה עדינה עד להמסת התערובת וקבלת רוטב חלק, מסירים מהאש.
- מוסיפים את החמאה בחתיכות ותוך כדי בחישה, מעט בכל פעם עד לקבלת רוטב חלק, את הרוטב שומרים במקרר, הוא מתקשה בקרור ויש לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.
- להגשה - יוצקים מעט רוטב לצלחת ומניחים פרוסת פאי מעל, ניתן להוסיף כדור גלידת וניל.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף
- כדורי פירות יבשים [אבי מ.] - כדורי פירות יבשים ללא אפיה, טעימים, בריאים וקלים להכנה.
- עוגת גבינה שוקולד ללא אפיה [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- פאי שוקולד [אבי מ.] - פאי שוקולד עשיר.
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- מרק אפונה [לינדה7] - מרק אפונה יבשה