פאי שוקולד קפה
פאי שוקולד בטעם קפה עם רוטב טופי קרמל

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס הפאי:
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים מופרדות
2 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות סוכר
לרוטב:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמנת מתוקה
150 גר' חמאה רכה
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים מופרדות
2 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות סוכר
לרוטב:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמנת מתוקה
150 גר' חמאה רכה
דרך הכנה
- להכנת הבסיס - מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את הביצים ומקציפים.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב, אוספים את הבצק לכדור, משטחים מכניסים לצינון במקרר עטוף בניילון.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בגודל תבנית פאי 24 תחתית ודפנות.
- מניחים רדיד אלומיניום על הבצק וצמוד לדפנות, מניחים מעל שעועית יבשה כמשקולת ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-180 מעלות ל-10 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים באפיה עד להשחמה קלה מאד של הבצק, מוציאים ומצננים.
- להכנת המלית - מחממים את השמנת, החמאה בסיר קטן עד להמסה, מוסיפים את הקפה הנמס ומערבבים, יוצקים על השוקולד, מניחים ל-3 דקות, מערבבים עד להמסה ומצננים.
- מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
- יוצקים על התחתית האפויה ומכניסים לאפיה של כ-25 דקות עד להתייצבות המלית, מוציאים ומצננים.
- להכנת רוטב הקרמל - מחממים ומערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן עד להמסה, ממשיכים לחמם ללא בחישה עד לקבלת קרמל בהיר, ממשיכים לחמם עוד מעט עד לקבלת קרמל כהה אבל לא שרוף, מסירים מיד מהאש, יוצקים בזהירות את השמנת ומערבבים, התערובת תתקשה, מחזירים לחימום בבחישה עדינה עד להמסת התערובת וקבלת רוטב חלק, מסירים מהאש.
- מוסיפים את החמאה בחתיכות ותוך כדי בחישה, מעט בכל פעם עד לקבלת רוטב חלק, את הרוטב שומרים במקרר, הוא מתקשה בקרור ויש לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.
- להגשה - יוצקים מעט רוטב לצלחת ומניחים פרוסת פאי מעל, ניתן להוסיף כדור גלידת וניל.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- לחם קל הכנה ללא לישה [אבי מ.] - לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- ממרח בצל [אבי מ.] - להגשה על טוסטים, פרוסות באגט ג'בטה או בייגל.
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.