Pesto
תפריט
ש', 07 דצמ 2019, 18:55
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט כרוב וגזר ברוטב תפוזים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7403   

סלט כרוב וגזר ברוטב תפוזים
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כרוב בינוני
2 גזרים בינוניים קלופים
2 כפות שמיר טרי קצוץ
1 קולרבי בינוני קלוף
לרוטב:
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיונז
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גר' צנוברים לקישוט
דרך הכנה
  1. חוצים את הכרוב ומסלקים את הליבה הקשה, חוצים כל חצי, פורסים בעזרת סכין או מנדולינה לפרוסות ברוחב 1 ס"מ, מעבירים לקערה.
  2. מגרדים את הגזר על פומפיה גסה ומוסיפים לקערה, מגרדים את הקולרבי על פומפיה גסה או פורסים וחותכים לגפרורים דקים, מוסיפים לקערה ומערבבים.
  3. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומערים היטב עד לקבלת רוטב אחיד וחלק, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מנערים שוב, מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ומנערים שוב.
  4. יוצקים את הרוטב על הכרוב ומערבבים, מניחים לספיגת טעמים של שעה לפחות, מערבבים היטב מדי פעם.
  5. מחממים מעט שמן במחבת, קולים את הצנוברים במחבת עד לחריכה קלה, מסירים מהאש, מפזרים על הסלט.
הערות
  • הסלט במיטבו לאחר כמה שעות של ספיגת טעמים.
  • לשמור במקרר עד לשימוש, להוציא לטמפרטורת החדר חצי שעה לפני ההגשה.
  • ניתן להחליף את הצנוברים באגוזי פקאן או מלך קצוצים, לקלות מעט במחבת.
  • ניתן להכין את הרוטב גם ללא מיונז. 
  • נשמר במקרר 3-4 ימים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
סלט מעולה.הוספתי תפוח עץ ירוק ודבש במקום הסוכר.היה טעים מאוד גם ללא המיונז.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תודה ציפ :-)
2
ציון 10
אתר יפהפה.ההסברים מאוד מובנים. מעוצב מדהים . כל הכבוד
1
ציון 10
אתר נהדר עזרתם לי מאוד תודה מקרב לב.
סלט כרוב וגזר ברוטב תפוזים By , 2006-06-04T09:06:14+03:00 סלט כרוב וגזר ברוטב תפוזים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 1 כרוב בינוני2 גזרים בינוניים קלופים2 כפות שמיר טרי קצוץ1 קולרבי בינוני קלוףלרוטב:1/2 כוס מיץ תפוזים טרי2 כפות מיץ לימון טרי1/4 כוס שמן ... Instructions: חוצים את הכרוב ומסלקים את הליבה הקשה, חוצים כל חצי, פורסים בעזרת סכין או מנדולינה לפרוסות ברוחב 1 ס"מ, מעבירים לקערה. מגרדים את הגזר על פומפיה גסה ומוסיפים לקערה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר