לזניה במלית בשר

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
עלי לזניה ללא בישול מוקדם
למלית הבשר:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 קג' בשר בקר טחון*
1 קג' עגבניות בשלות קלופות מגולענות קצוצות
1/2 כפית בזיליקום יבש או טרי (או אורגנו )
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח פלפל שחור
לרוטב בשמל:
50 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
למלית הבשר:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 קג' בשר בקר טחון*
1 קג' עגבניות בשלות קלופות מגולענות קצוצות
1/2 כפית בזיליקום יבש או טרי (או אורגנו )
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח פלפל שחור
לרוטב בשמל:
50 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון.
- מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מתעבה.
- מכינים את רוטב הבשמל - ממיסים את המרגרינה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד להזהבה קלה, מוסיפים באיטיות את המים תוך כדי בחישה בכדי למנוע גושים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- משמנים תבנית בגודל 35X35 (בערך) חסינת חום במעט חמאה או מרגרינה, יוצקים מעט רוטב בשר ומניחים שכבת עלי לזניה ראשונה בחפיפה קלה, יוצקים שליש מכמות מלית הבשר ומורחים על כל השכבה, יוצקים שליש מכמות רוטב הבשמל.
- מניחים שכבת עלי לזניה שניה, מניחים עליה שליש מהמילוי ועליה שליש מכמות הרוטב, חוזרים על הפעולה שוב בשכבה נוספת, מסיימים בשכבת מלית ורוטב מעל לכיסוי כל שטח התבנית, מפזרים מעל כוס גבינה צהובה מגורדת או ללא גבינה לשומרי כשרות.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 עד 45 דקות, 10 דקות לפני תום האפיה מסירים את רדיד האלומיניום לקבלת השחמה קלה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.
הערות
- * ללזניה צימחונית ניתן להחליף את הבשר הטחון בפתיתי סויה
- לשים לב שרוטב הבשר והבשמל יכסו את כל שטח הלזניה מעל ולכסות ברדיד אלומיניום למניעת התייבשות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- גפילטע פיש - האלטרנטיבה [ראובן מ.] - נמאס לכם לגלות עצמות וקשקשים בקציצת הדג המסורתית שלכם? לא בטוחים מה הקצב טחן לכם?! ברוכים הבאים לאלטרנט-פיש...
- מרק אדום לקובה אדומה [pingwinit] -
- עוגת פירות יבשים בחושה [אבי מ.] -
- פשטידת קישואים [לינואל] -
- לביבות קישואים ותפו"א [אבי מ.] -
- לחם דבש עם קמח מלא [אבי מ.] -
- עוגיות שקדים דקיקות [אבי מ.] -